Actualitate

SEF LA SENAT – Un pesedist a devenit al doilea om in stat, dupa mutarea lui Antonescu la Cotroceni

Vicepresedintele Senatului Petru Filip (PSD) a fost delegat, astazi, 10 iulie, de Crin Antonescu, sa preia intermar sefia Senatului, pe perioada cat acesta va fi presedinte interimar. Senatorul Ioan Ghise (PNL) a declarat ca este normal ca pe perioada vacantei legislative presedintele Senatului sa delege atributiile sale unui vicepresedinte din Biroul permanent.

De data aceasta, delegarea s-a facut in urma preluarii, de catre Crin Antonescu, a interimatului la sefia statului, in urma suspendarii din functie a lui Traian Basescu, aceasta urmand a se incheia la finalul interimatului lui Antonescu la Cotroceni. Potrivit lui Ioan Ghise, pentru delegarea atributiilor nu este nevoie de convocarea unei sedinte de plen sau a unui Birou Permanent al Senatului.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, este presedinte interimar al Romaniei, a decis luni CC, constatand ca procedura de suspendare a lui Traian Basescu din functia de sef al statului a fost respectata. Referendumul de demitere a presedintelui urmeaza sa aiba loc in 29 iulie.

Sursa: Mediafax