Politica

SEDINTA – Parlamentul se reuneste in sesiune extraordinara

Parlamentul se va reuni maine, 3 iulie, in sesiune extraordinara, incepand cu ora 10,00, pentru discursul premierului Victor Ponta, precum si pentru a discuta despre desemnarea conducerilor SRR si SRTV, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

“Sesiunea extraordinara de plen incepe maine (n.r. marti), la ora 10,00. Are trei puncte pe ordinea de zi – SRR, SRTV si discursul premierului”, a precizat Roberta Anastase, dupa sedinta Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Intrebata daca au existat cereri din partea USL privind ordinea de zi, ea a mentionat ca au fost niste discutii procedurale, dar ca pana la urma s-a convenit ca sesiunea extraordinara de marti sa se incheie la epuizarea ordinii de zi.

Presedintele Camerei a mai aratat ca este posibil ca si saptamana viitoare sa aiba loc o sesiune extraordinara a legislativului si ca pe ordinea de zi vor figura rapoarte deja existente.

In plus, Roberta Anastase a aratat ca nu s-a discutat despre legea privind votul uninominal in sedinta conducerii Parlamentului si ca deocamdata acest proiect nu exista pe ordinea de zi.

De asemenea, presedintele Camerei a afirmat ca exista posibilitatea ca si Camera Deputatilor sa fie convocata luni in sesiune extraordinara.

Camera Deputatilor are sedinta Biroului sau peste o ora. Se poate (n.r. sa existe plen la Camera Deputatilor). V-am spus de fiecare data ca atunci cand este vorba de legi care tin de interesul national este firesc sa existe absolut toata deschiderea”, a adaugat presedintele Camerei Deputatilor.

Sursa: Agerpres