Administratie

SEDINTA FESTIVA – Autoritatile din orasele cu care este infratit municipiul Baia Mare, prezente la editia din acest an a Festivalului Castanelor

 
 

Delegatii din mai multe orase straine infratite cu Baia Mare au participat la editia din acest an a Festivalului Castanelor. Ei au fost primiti intr-un cadru festiv, la Centrul Millennium din municipiu, unde astazi, 25 septembrie, s-a desfasurat o sedinta a Consiliului Local. La eveniment au fost prezente autoritati din Polonia, Ungaria, Ucraina. Momentul festiv a fost programat inainte de deschiderea oficiala a “Expo-Flora Maramures”.

Reprezentanti din orasele cu care este infratit municipiul Baia Mare au participat astazi la ceremonia festiva organizata de primarul Catalin Chereches si Consiliul Local pentru primirea delegatiilor oficiale participante la Festivalul Castanelor. In cadrul intalnirii, primarul Catalin Chereches le-a solicitat delegatilor sa se alature proiectului in care municipiul Baia Mare isi canalizeaza toata atentia in acest moment, cel de a deveni Capitala Culturala Europeana in anul 2021. 

“Este un moment al gandirii. Un moment in care ne manifestam inca o data parteneriatul si prietenia cu cei care vin din orasele infratite. Este un moment in care avem ocazia sa ne impartasim idei, avem ocazia sa punem bazele unor proiecte, avem ocazia sa asezam relatiile noastre pentru tot ceea ce inseamna idei care vin pentru viitor, pentru comunitatile noastre si pentru cetatenii pe care ii reprezentam. Este pentru mine si pentru colegii mei, consilieri locali, si pentru domnul prefect o ocazie in plus sa va solicitam dumneavoastra, celor care sunteti partenerii nostril si cei care sunteti fratii nostri prin infratirile pe care municipiul Baia Mare le-a realizat de-a lungul timpului, sa ne acordati o sustinere simbolica in demersul nostru pe care ni-l dorim a fi unul de succes, de a deveni Capitala Culturala Europeana in 2021”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Mai mult, primarul municipiului Baia Mare a vorbit despre importanta relatiilor pe care trebuie sa le dezvolte tarile din Europa de Est si de Vest. 

“O zona, si aici ma refer la Romania, Ungaria, Ucraina respectiv Polonia, tari care pot sa isi manifeste intr-un mod foarte hotarat identitatea dar pot sa isi manifeste intr-un mod foarte frumos, in raport cu tarile din Europa de Vest, valorile si vocatia europeana. Pentru ca suntem cu totii europeni nu printr-o aprobare sau printr-un accept pe care ni l-au dat unii. Cred ca trebuie sa avem portile deschise nu doar spre Europa de Vest. Cred ca lumea devine dinamica si cred ca trebuie sa avem relatii din punct de vedere cultural, economic si social cu mult mai multe zone ale lumii. Nu cred ca trebuie sa ignoram nici zonele din Estul indepartat al Europei si aici ma refer la relatiile pe care le avem cu Rusia dar nu cred ca trebuie sa ignoram nici relatia pe care trebuie sa o avem cu Orientul Mijlociu. Cred ca trebuie sa ne manifestam cu totii, noi cei care reprezentam Romania, Ungaria, Polonia, Ucraina, ca si tari care joaca rolul strategic la nivel geopolitic”, a mai adaugat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

La momentul festiv a participat si Anton Rohian, prefectul judetului Maramures.

“Va multumim ca sunteti astazi aici ca si orase infratite. Cred ca in fiecare an cand ati fost prezenti la acest Festival al Castanelor a fost de fapt un progres de la an la an. Cred ca in acest an o sa aveti surprize mult mai placute vizavi de anul 2014. Si acest lucru se poate intampla intr-un oras in care se munceste, intr-un oras in care cetatenii cred in administratie si cred in primarul lor”, a declarat Anton Rohian, prefectul judetului Maramures.

Sursa: Simona Vasiac