Politica

SEDINTA DE ADIO – Mircea Man, negru de suparare la debarcarea din functia de presedinte al Consiliului Judetean (VIDEO)

FOTO: Mircea Man, la final de mandat (c) eMM.ro Vezi VIDEO
Ultima sedinta a consilierilor maramureseni, din mandatul 2008-2012, a fost una fulger. In doar cateva minute, alesii au votat sase proiecte de hotarare prinse pe ordinea de zi, dupa care au trecut la mesajele de ramas-bun. Democrat-liberalul Mircea Man a fost trist, in ultima sa zi ca presedinte al Consiliului Judetean, relatand in plen ca nu el a fost cel care a taiat pensii si salarii sau care a dat afara pe cineva. “Trebuie sa inceteze patima politica dupa instalarea noului presedinte si validarea viitorilor consilieri”, a recomandat el astazi, 28 iunie.

Man le-a multumit consilierilor pentru colaborare si a aratat ca va ramane, pe mai departe, in grupul PDL. Fostul sef al administratiei judetene a lasat insa sa se inteleaga ca are totusi alte intentia de a ramane scurt timp in cadrul forului, tinta sa fiind accederea in Parlament.

“Stimati colegi eu va multumesc pentru cei patru ani de activitate – cu bune, cu rele, cu tot ce s-a intamplat. Voi fi in grupul parlamentar PDL – de fapt al consilierilor PDL. Fiti convinsi ca vom fi si ne vom folosi experienta pe care am acumulat-o in acesti patru ani in folosul Maramuresului”, a aratat Man in ultimele minute la prezidiul consiliului.

Fostii sai opozanti din cadrul forului administrativ judetean au fost foarte pasnici la ultima sedinta, ba chiar unii dintre ei si-au cerut scuze pentru atacurile lansate in cei patru ani.

Pentru multele sicane pe care vi le-am produs eu va doresc multa sanatate in viata. Considerati ca au fost incercari de a face ceva bine pentru Maramures. Eu va doresc multa sanatate. Poate unii dintre noi v-am jignit, poate n-am fost foarte atenti, dar sa stiti ca intentia a fost chiar o intentie de a face ceva bine pentru Maramures”, a justificat social-democratul Anton Rohian, care, pe parcursul sedintelor din mandatul incheiat astazi, a avut printre cele mai multe comentarii la adresa lui Mircea Man.

In lista ultimelor proiecte de hotarare aprobate de catre vechea componenta a Consiliului Judetean Maramures s-a numarat organizarea unui concurs pentru postul de manager al Scolii de Arte “Liviu Borlan”, modificarea planului de intretinere si reparatii pentru drumuri judetene, respectiv un raport privind utilizarea fondului de rezerva bugetara pe primul semestru al acestui an.

PDL a reusit sa isi impuna pe locurile din Consiliul Judetean doar noua reprezentanti, iar asta in colaborare cu UNPR – formatiune alaturi de care a mers sub umbrela Uniunii pentru Maramures. Intrebat de eMaramures care vor fi viitori reprezentanti ai aliantei in forul administrativ, Mircea Man a dat ca sigure doua nume: Emil Ambrus si Corin Chereches – ambii reprezentanti ai progresistilor. 

FOTO: Mircea Man, la final de mandat (c) eMM.ro
Sursa: Camelia Tocaci