Actualitate Cultura

Seară de poezie și muzică pentru omagierea poetului Ion Iuga, “…cel mai frumos bărbat din Nord”

navigate_before
navigate_next

Cenaclul Literar al Centrului Cultural a organizat o seară de poezie și muzică, dedicată poetului Ion Iuga, anul acesta împlinindu-se 25 de ani de când a plecat dintre noi. Despre operă și poet a vobit conf.univ.dr. Gheorghe Mihai Bârlea (care i-a dedicat și o poezie) iar prof.dr. Ioan Dorel Todea a făcut o scurtă prezentare a operei și a particularităților creației lui Ion Iuga. Cei doi au citit-recitat câteva din poeziile poetului.

Au prezentat din creațiile lor poeții: Gabriela Mariana Cosovan, Mihai Petrețchi(a recitat și a cântat  la pian), Gheorghe Mihai Bârlea iar Dorel Bizeu a recitat și cântat în acompaniament de chitară. Surpriza serii a fost grupul vocal HORITOARELE, condus de Ileana Nemeș- referent la Centrul Cultural, care a prezentat- în premieră- un recital de cântece populare culese din zona etnografică a Maramureșului ( corepetitor Mihai Chiș).

Cei aproximativ o sută de participanți, membri ai cenaclului, invitați, profesori și un grup de elevi, au avut prilejul să asculte poezii inedite, cântece în primă audiție și în mod deosebit să omagieze unul din cei mai reprezentativi poeți ai Maramureșului istoric, poetul Ion Iuga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *