Comunitate

Se modifică ! Noua lege a pensiilor va intra în vigoare în octombrie

Legea pensiilor, în varianta modificată, ar urma să intre în vigoare de la 1 octombrie, conform graficului anunţat de ministrul Muncii. Nouă lege va rezolva toate inechităţile din sistemul de pensii din România. Nu este exclus să fie introdusă şi a 13-a pensie, iar fiecare pensionar să primească anual încă o pensie în plus. Ministru Muncii a anunţat că după ce va intră în vigoare nouă lege a pensiilor, fiecare pensie aflată în plata va trebui recalculată, însă nicio pensie nu va fi scăzută.

“Trebuie să facem o nouă lege a pensiilor cu care vom veni în octombrie, nu e normal să ieşi în 2010 cu o pensie mai mare decât unul care iese în 2011, e o nebunie, un haos în sistem… după această lege a pensiilor va trebui că fiecare pensie aflată în plata să fie recalculată, niciuna în jos…asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii şi foarte multe modificări în administrarea caselor de pensii. Avem de gând că în perioada următoare să facem o restructurare a ceea ce înseamnă activitatea din toate instituţiile care sunt în subordinea Ministerului Muncii, nu mă refer la faptul că va trebui să dăm oameni afară, dar va trebui să gândim altfel direcţiile respective”, a declarat ministrul Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a mai spus că în această nouă lege a pensiilor nu se va egaliza vârstă de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor.

 

 

sursa:aici 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *