112

SE FURA CA-N CODRU – Structurile Ministerului de Interne au confiscat aproape 500 mc de masa lemnoasa

Inspectoratul Judetean de Politie Maramures, dar si Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au primit solicitari din partea presei pentru acordarea de informatii referitoare la activitatile celor doua institutii in domeniul silvic in decursul lunii august 2015. Din raspunsul primit a rezultat ca ambele institutii au confiscat masa lemnoasa, au aplicat sanctiuni contraventionale si au constatat infractiuni la domeniul silvic cu nemiluita. Si toate in crestere in raport cu luna precedenta. Mai grav este faptul ca infractiunile silvice au cresc cu cu aproape 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Iata raspunsul dat de IPJ Maramures: „In cursul lunii august 2015, la nivelul judetului Maramures au fost aplicate 45 de sanctiuni contraventionale la regimul transportului de material lemnos si a fost confiscata cantitatea de 429,23 mc de masa lemnoasa. De asemenea, au fost inregistrate 45 de infractiuni silvice, constatandu-se o crestere cu 33% fata de luna iulie a acestui an, respectiv de 57,8% fata de luna august 2015″.

Iata raspunsul dat de ITPF Maramures: „In luna august 2015, la nivelul structurilor poliţiei de frontiera, de pe raza judeţului Maramures, subordonate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontiera Sighetu Marmaţiei, s-au inregistrat urmatoarele constatari pe linie silvica, astfel:

– Au fost aplicate 6 amenzi contraventionale la Legea 171/2010 privind stabilirea si sancţionarea contraventiilor silvice, in valoare de 11.000 lei;
– A fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 28,06 mc material lemnos in valoare de 5.805 lei;
– In cursul lunii august s-a inregistrat o crestere a cazurilor constatate de catre lucratorii nostri pe linie silvica, fata de luna iulie a.c.”

Sursa: Vasile Dale