Afaceri - Economic

Se dau banii înapoi ! Ce trebuie să facă şoferii

Taxele auto vor fi rambursate proprietarilor de maşini cel târziu pe 31 martie 2019. După mai bine de jumătate de an, Guvernul anunţă că a găsit modalitatea prin care banii vor fi restituiţi.Primul pas este să completaţi o cerere tip de restituire, la ANAF, care va fi mai apoi adăugată la dosar împreună cu documentul doveditor al plăţii taxei în copie sau original. Dosarul, care trebuie să mai conţină copiile cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare, trebuie depus la ANAF cel târziu în data de 31 august 2018.

Statul va restitui banii în funcţie de tipul taxei, după cum urmează: cei care au plătit până la introducerea timbrului de mediu în 2013 îşi vor primi banii înapoi în intervalul 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018.

Ceilalţi îşi vor recupera taxa în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019. În plus, proprietarii vor primi şi o dobândă de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere sau mai exact, 7,3% pe an.

În cazul dosarelor din instanţă pentru care au fost deja emise decizii de soluţionare, banii se restituie în termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a normelor metodologice.

 

Sursa:aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *