Afaceri - Economic

Se dau bani de la stat! Cine sunt cei care pot beneficia de ajutor şi care este plafonul maxim al acestuia

Se lansează programul de Internaţionalizare, prin care Firmele mici şi mijlocii din România ar putea primi ajutoare nerambursabile de maximum 50.000 de lei pentru promovarea pe pieţele externe , în cadrul unui program de internationalizare care va fi lansat pe 25 de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

”Va fi lansat Programul de susţinere a internaţionalizării companiilor româneşti şi se va prezenţa Programul de Promovare al Exportului 2017-2018, privind participarea la târguri şi expoziţii internaţionale sub pavilion naţional, precum şi la misiuni economice, măsuri ale Programului de Guvernare 2017-2020, aflate în responsabilitatea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat” – se arată într un comunicat al ministerului.

Alocaţia financiară nerambursabilă este în cuantum de maxim 50.000 de lei/beneficiar, reprezentând maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Prin program se finanţează, printre altele,  participări individuale la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu, participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate, crearea identităţii vizuale a unui IMM (marca, sigla, slogan), realizarea unui  site  pe  Internet/ aplicaţie  pentru  mobil,  pentru  prezentarea  activităţii solicitantului şi a produselor promovate, în limba română şi limba engleză/ altă limba de circulaţie internaţională; analize şi studii de piaţă, precum şi  alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării.

Completarea cererii tip pentru înscriere în program, în vederea obţinerii finanţării, se face on-line pe site-ul www.aippimm.ro.

De menţionat că potrivit sursei citate acordarea finanţării se realizează în baza criteriului „primul venit – primul servit”, în limita bugetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *