Comunitate

Se aprind din nou „Un Milion de Stele”. Candele aprinse în semn de solidaritate față de semenii noștri aflați în dificultate

Organizatorii îi invită pe cetățenii dornici să facă un bine să aprindă o candelă în semn de solidaritate față de semenii noștri aflați în dificultate. 

Țara de orgine a acțiunii de solidaritate „Un Milion de Stele”, asemenea cuvântului „solidaritate”, este Franța. Acțiunea a fost inițiată de voluntari ai Caritas, care în perioada de Advent al anului 1984, în localitatea Annecy, au colectat donații oferind lumânări trecătorilor. În 1997 Caritas Franța a organizat pentru prima dată la nivel național acțiunea intitulată la început „Zece Milioane de Stele”. Popularitatea evenimentului a crescut în continuu de-a lungul anilor, azi fiind organizat în peste 15 țări din Europa sub denumirea de „Un Milion de Stele”. Confederația Caritas România s-a alăturat acțiunii începând din 2009. Anul trecut, în 39 de localități din țară s-au aprins candelele solidarității. La Sighetu Marmației, Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare organizează pentru a noua oară evenimentul.  

Cum se derulează această acțiune? În fiecare an, într-o după-amiază frumoasă de toamnă localnicii cu sensibilitate socială se adună într-o locație centrală din Sighet, unde au posibilitatea de a achiziționa candele în schimbul unei donații, iar apoi aprind candelele în semn de solidaritate pentru semenii noștri aflați în nevoie. Din sutele de candele aprinse de sute de participanți este formată crucea arzândă – sigla Caritas, simbolul iubirii față de semenii noștri. „Un Milion de Stele” este an de an o experiență care încântă ochii și încălzește sufletul, căci oferă oportunitatea de a constata că cel care întâmpină dificultăți, în comunitatea noastră, nu este niciodată singur. 

În acest an candelele solidarității se vor aprinde vineri, 26 octombrie la ora 18, în Parcul Central din Sighetu Marmației. Ca de fiecare dată, membrii Centrului de Zi pentru Vârstnici din Sighet al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare se vor implica în pregătirile și derularea evenimentului. 

Organizatorii îi îndeamnă pe sigheteni să participe în număr cât mai mare la a noua ediție a acțiunii „Un Milion de Stele” în data de 26 octombrie. Prin donațiile oferite, cetățenii sprijină funcționarea Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sf. Carol” din Sighetu Marmației. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *