Actualitate Afaceri - Economic

Scutiti de impozit! Cine sunt cei care vor beneficia de prevederile proiectului

Tinerii în vârstă de până la 25 de ani vor fi scutiţi 3 ani de la plata impozitului pe salariu, după modelul aplicat în prezent doar pentru angajaţii firmelor din IT, facilitate care îi va ajută şi pe angajatori, scutiţi astfel de la acoperirea costului cu impozitul angajatului. Un proiect în acest sens a fost redactat în Parlament, cu argumentul că tinerii vor fi ajutaţi astfel să se angajeze mai uşor şi pentru bani mai mulţi şi nu vor mai pleca din ţară. Pentru ca facilitatea să fie aplicată, este nevoie de acordul ambelor Camere ale Parlamentului şi de un decret de promulgare al preşedintelui Klaus Iohannis.

Proiectul modifică actualul text al Codului Fiscal, introducând în categoria veniturilor neimpozabile pe cele din salarii şi asimilate salariilor realizate în primii 3 ani de muncă de către tinerii cu vârstă mai mică de 25 de ani.

Modificarea este explicată prin faptul că şomajul în rândul tinerilor din România sub 25 de ani este peste media europeană, mai exact de 24% faţă de 22,2%, angajarea în regim part-time fiind soluţia optimă pentru mulţi dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15-25 de ani, dar descurajată de fiscalitatea ridicată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *