Actualitate

“Şcoală în siguranţă” ! Campanie de prevenire a victimizării copiilor

ŞCOALĂ ÎN SIGURANŢă: să gândim şi să acţionăm responsabil! este intitulată campanie prin intermediul căreia poliţiştii vor sa -i înveţe pe copii şi tineri din şcolile Maramureşului sa nu se implice în comiterea unor fapte antisociale dar şi cum să se poarte pentru a nu deveni victime ale celorlalţi.

Potrivit oficialilor IPJ Maramureş campania se desfăşoară până pe 29 septembrie şi are ca scop creşterea gradului de informare a elevilor în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare în fapte antisociale.

Primele activităţi din cadrul campaniei au fost deja desfaurate, astfel că poliţiştii maramureşeni au început  să -i informeze pe elevi cu privire la normele de comportament în societate, măsurile de autoprotecţie pentru prevenirea victimizării şi consecinţele legale asociate faptelor antisociale. Tracit poliţiştii i-au sfautit pe copii că atunci când se joacă cu alţi elevi, să evita să-i împingă sau să-i lovească; să nu se lase influenţaţi de cei din jur sau să nu fie agresivi în comportament sau limbaj şi nu în ultimul rând au subliniat că este important că aceştia să ceară ajutorul părinţilor şi profesorilor dacă ceilalţi copii îi izolează, umilesc sau jignesc.

 

 

 

foto:arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *