Actualitate

SCHIMBARI – CIRCULATIE – Sensuri unice modificate, pe strazile adiacente bulevardului Bucuresti din Baia Mare (VIDEO)

Foto: bulevardul Bucuresti Baia Mare - asfalt la rece (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Incep sa dea rezultate plangerile repetate ale soferilor baimareni, obligati, odata cu introducerea benzii duble continue si a „undei verzi” pe bulevardul Bucuresti, sa faca ocoluri prin oras pentru a ajunge in zonele adiacente. Reprezentantii primariei au luat decizia ca sensurile unice de pe mai multe strazi sa fie schimbate, astfel incat conducatorii auto sa aiba facilitat accesul la stanga, de pe principala artera de circulatie. In plus, vor fi infiintate noi cai rutiere pentru a lega blocurile la care se poate intra pana acum doar de pe bulevardul Bucuresti.

Modificarile au fost luate in calcul ca urmare a faptului ca numerosi baimareni care locuiesc in zonele invecinate bulevardului Bucuresti sunt nemultumiti ca nu mai pot sa vireze la stanga. Potrivit autoritatilor, sistemul „unda verde” este unul care aduce beneficii participantilor la trafic, insa, pentru a rezolva problema reclamatiilor, politistii si reprezentantii primariei s-au vazut nevoiti sa reanalizeze situatia si sa gaseasca solutii care sa eficientizeze circulatia.

„Sigur ca au fost si nemultumiri. Ma refer la cei care locuiesc in zona si care trebuie sa ocoleasca un pic ca sa ajunga acasa, dar vom modifica niste sensuri unice, astfel incat ocolul pe care sunt nevoiti sa il faca sa fie cat mai mic”, a declarat, pentru eMaramures, seful Serviciului Politiei Rutiere Maramures Dorin Gherman.

O prima modificare a circulatiei in zonele cu probleme a fost operata in urma cu aproximativ doua saptamani iar in scurt timp urmeaza sa fie facute si altele, pentru a-i multumi pe soferii baimareni.

„Am facut deja o prima modificare, inversand sensul de circulatie pe strada Ion Siugariu. Lucram in momentul de fata la deschiderea unei alei de lagatura intre bulevardul Bucuresti si strada Cuza Voda, pe langa Gradinita numarul 27, daca nu gresesc. Mai avem in plan o regandire a circulatiei in spatele blocului Semiluna”, a relatat city managerul municipiului, Vasile Barbul.

Autoritatile din Baia Mare se pregatesc sa implementeze sistemul „unda verde” si pe bulevardul Independentei, respectiv pe Republicii, pentru a permite soferilor sa parcurga neintrerupt artera de circulatie pe sistemul trecerilor semaforizate. S-a precizat ca membrii Comisiei de Circulatie din cadrul Primariei Baia Mare, impreuna cu politistii, vor cauta solutii pentru respectivele zone, astfel incat numarul soferilor nemultumiti sa fie cat mai mic.
Sursa: Andrei Gherghel