Politica

SCHIMBAREA PUTERII – Noul Consiliu Judetean Maramures va fi constituit in 2 iulie

FOTO: Sedinta de Consiliu Judetean (c) eMM.roCei 34 de consilieri maramureseni, alesi in urma votului din 10 iunie, vor depune juramantul la inceputul saptamanii viitoare. Proaspatul sef al administratiei, Zamfir Ciceu, investit in functie ieri dimineata, a anuntat ca sedinta de constituire a Consiliului Judetean va avea loc luni, 2 iulie, de la ora 12.00.

Alesii judeteni mai au de facut doar acest pas pentru a-si putea intra oficial in atributii. Mandatele lor urmeaza sa fie validate, in baza listelor depuse de catre partide, dupa care se va proceda la desemnarea viitorilor vicepresedinti ai consiliului, care il vor seconda pe Ciceu in activitate.

Potrivit protocolului incheiat de care lideiri USL Maramures, cele doua functii de conducere le vor reveni social-democratilor. PSD a anuntat, de altfel, ca ii doreste instalati ca vicepresedinti pe consilierii Gabriel Zetea si pe Calin Matei.

Procedura de numire este insa cea a votului iar pesedistii au nevoie de sustinerea colegilor uselisti pentru a accede la cele doua functii de la varful administratiei maramuresene.

In cadrul sedintei de luni, care va avea loc la Palatul Administrativ din Baia Mare, vor fi constituite si grupurile de consilieri, respectiv comisiile de specialitate care urmeaza sa ia in discutie viitoarele proiecte de hotarare. 

FOTO: Sedinta de Consiliu Judetean (c) eMM.ro

Sursa: Camelia Tocaci