Sanatate

SCHIMBARE – Introducerea cardului de sanatate a dus la demiterea in masa a sefilor caselor judetene de asigurari de sanatate. Viorel Deghid a fost demis (VIDEO)

Vezi VIDEO
Presedintele-director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Maramures, Viorel Deghid a fost demis. Ordinul a venit de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. O decizie similara s-a luat la nivelul tuturor caselor de asigurari de sanatate din tara. De vina sunt indicatorii de management care s-au schimbat, odata cu introducerea cardului national de sanatate.

Printr-un ordin venit de la presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, toti sefii Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate au fost schimbati din functie. In aceasta postura s-a aflat si presedintele director al CAS Maramures, Viorel Deghid.

“In data de 30 septembrie printr-un ordin de presedinte de Casa Nationala au fost demisi din functie toti presedintii caselor judetene de asigurari de sanatate. Ce a cauzat aceasta demisie in masa a fost practic schimbarea indicatorilor de management. Acesti indicatori de management erau cuprinsi in planul de management al fiecarei case judetene de sanatate, respectiv al casei nationale, acesti indicatori fiind asumati de presedintii-directori ai caselor judetene”, a explicat purtatorul de cuvant al CAS Maramures, Claudia Ganea.

Responsabilii CAS Maramures spun ca nu este prima data cand se confrunta cu o asemenea situatie. La fel s-a procedat si in alte dati cand s-au modificat indicatorii de management. In locul fostului sef al CAS Maramures, Viorel Deghid, la conducerea institutiei a fost numit un sef interimar. Pentru a pune capat interimatului la conducerea CAS pentru functiile de presedintei-directori urmeaza sa fie organizat un concurs.

“Este o situatie provizorie. In functia de presedinte-director general a fost numita, cu caracter temporar, doamna economist Carmen Prodan pana la organizarea concursului. Din informatiile pe care le detin in prezent, domnul ex-presedinte Viorel Deghid intentioneaza sa se prezinte la concursul care se va organiza”, a precizat Claudia Ganea.

Deocamdata nu se stie cand se va desfasura competitia pentru sefia CAS. In acest moment exista doar o hotarare de guvern prin care a fost aprobata metodologia de organizare a concursului.

Sursa: Camelia Tocaci