Actualitate

SCANDALUL PLAGIERII – Victor Ponta nu demisioneaza, ci anunta ca isi va demonstra nevinovatia

Ponta in Baia Mare (c) eMM.roPremierul Victor Ponta afirma ca nu va demisiona dupa ce consiliul de atestare a diplomelor a concluzionat ca ar fi plagiat si precizeaza ca va demonstra la comisia de etica a Ministerului Educatiei ca a respectat regulile in lucrarea sa de doctorat.

“Ce s-a anuntat astazi este o decizie politica si ilegala, luata de apropiatii Presedintelui ca represalii pentru participarea mea la Consiliul European. Voi dovedi in fata Comisiei de Etica a Ministerului Educatiei ca am respectat toate regulile! Nu renunt la lupta pe care am inceput-o din cauza acestor atacuri. Nici vorba de demisie!“, a declarat Ponta, ieri, 29 iunie, la plecarea de la Bruxelles, la finalul Consiliului European, raspunzand la intrebarile presei straine cu privire la acuzatia de plagiat, potrivit Biroului de presa al PSD.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis ieri ca se poate vorbi de plagiat in lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta deoarece, sustine acest organism, si-ar fi insusit texte ale altor autori fara a mentiona numele acestora in bibliografie. Consiliul a propus Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor al lui Ponta.
Sursa: Agerpres