Comunitate Invatamant

SCANDALOS – Zeci de parinti din Cavnic au venit, revoltati, la ISJ Maramures. Ei sunt nemultumiti de conditiile din scoli si gradinite (VIDEO)

Vezi VIDEO
Aproximativ 30 de parinti din Cavnic, impreuna cu primarul orasului, au venit azi la Inspectoratul Scolar Judetean Maramures deoarece au nemultumiri legate de gradinita si scoala din oras. Acestia s-au plans inspectoratului de conditiile in care invata copiii, de modul cum arata scoala si de comportamentul directoarei.

Conform spuselor parintilor, exista o grupa cu 31 de copii, iar directoarea institutiei nu vrea sa formeze o alta grupa. Ea spune ca nu sunt 40 de copii, pe care sa ii poata imparti in doua grupe, iar personalul este intr-un numar foarte mic.

,,Nemultumirile? In primul rand, o singura educatoare nu se poate ocupa de 31 de copii. O educatoare la 31 de copii poate doar sa ii supravegheze, atat, nu ca sa-i invete ceva. Spatiul, sa pui 31 de copii sa doarma, sa isi faca necesitatile, nu este bun. Pentru 15 copii spatiul este acceptabil, dar pentru 31, nu. Efectiv, nu au loc sa circule unul pe langa altul, nu sa se mai joace sau sa fie mese si scaune. Daca cei de la inspectorat nu vor rezolva intr-un timp scurt problema, vom veni din nou, pana cand vom fi intelesi”, a marturisit Adriana, unul dintre parinti.

Cei de la ISJ Maramures nu au inchis ochii la plangerile parintilor si spun ca vor lua masurile necesare rezolvarii problemei personalului.

,,Invatamantul special si gradinitele sunt prioritati pentru noi, sa se bucure de personal adecvat pentru a asigura conditii. Deci, saptamana viitoare se regleaza cu siguranta, nu numai in Cavnic, ci in tot judetul, aceasta problema de acoperire cu personal”, a explicat Ana Moldovan, inspector scolar general in cadrul ISJ Maramures.

Primarul localitatii Cavnic spune ca a fost instiintat de parinti despre faptul ca trei dintre copii au dormit pe jos pentru ca nu sunt paturi suficiente la gradinita, iar la scoala din cartierul Handal copiii nu au fost lasati sa intre in scoala pana la ora 08.00.

,,Mai mult decat atat, nu ni se permite Administratiei Publice Locale sa intervenim sa facem niste investitii in scoli. Nu ne reprezinta pe noi, Administratia Locala, acele scoli. Sunt dezastru. Chiar in coltul liceului este un pisoar in toata regula. In momentul cand am intrat in scoala sa alocam niste bani si incet-incet sa punem la punct niste situatii, mi s-a facut plangere penala de catre directoare ca am avut curaj sa intru in scoala si sa verific ceea ce am cerut noi. Noi, totusi, speram ca ISJ si Consiliul de Administratie vor gasi solutii de urgenta sa remedieze aceasta problema”, a declarat Vladimir Petrut, primarul orasului Cavnic.

Totodata, parintii spun ca nu li se pare corect ca, pe langa rechizite, sa li se ceara sa aduca hartie igienica, sapun lichid si prosoape de bucatarie. Conducerea ISJ Maramures a dat asigurari ca toate aceste probleme vor fi rezolvate intr-un timp cat mai scurt.

,,Deci pentru toate aceste actiuni noi vom trimite verificari si vom lua masuri. Veti vedea, exact, rezultatul. Saptamana viitoare se desfasoara acest control. Noi avem instrumente legale, noi nu putem sa luam masuri drastice din mers. Vom merge, vom face toate verificarile, inclusiv cu parintii voi cere sa fie dialog”, a conchis inspectorul scolar general Ana Moldovan.

Sursa: Carmen Bizău