Administratie

SCANDAL – Unii alesi maramureseni cer un audit extern la DGASPC, iar altii acuza conducerea CJ ca l-a numit pe Dumitru Dumuta in comisia de coordonare a activitatii institutiei (VIDEO)

Vezi VIDEO
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures (DGASPC) a fost luata din nou in colimator de consilierii judeteni. Alesii maramureseni au cerut un audit extern la institutie, dar si prezentarea unui raport de activitate. Pe de alta parte, alesii judeteni au aratat ca au cunostinta despre cazuri grave in interiorul sistemului de protectie a copilului, astfel incat se impune luarea unor masuri speciale.

Alesii maramureseni au cerut in ultima sedinta a Consiliului Judetean un audit extern la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures (DGASPC). Consilierii au motivat ca fac aceasta solicitare, deoarece nu doresc sa aiba vreun semn de intrebare asupra activitatii acestei institutii.

„Am cerut un raport de activitate, a trecut un an si am cerut si un audit extern si stiu ca la noi s-a propus o suma. As vrea ca acel audit sa se desfasoare pentru ca nu vreau sa avem niciun fel de dubiu cu privire la activitatea desfasurata acolo”, a declarat consilierul judetean, Felician Cernestean.

Pe de alta parte, un alt ales judetean, Sorin Petean, a semnalat ca are cunostinta de o situatie grava in sistemul de protectie a copilului. Acesta a aratat ca la un centru de plasament exista un tanar care a fost condamnat pentru abuz sexual asupra unui minor, decizia fiind una definitiva si irevocabila. „Sa studiem cazul acesta pentru ca ni se pare un caz destul de grav si sa incercam sa-l scoatem din sistem”, a spus Sorin Petean.

Discutiile referitoare la DGASPC au starnit discutii aprinse in plenul Consiliului Judetean. Unul dintre jurnalisti s-a aratat indignat de atributiile acordate administratorului public al judetului Maramures, Dumitru Dumuta in privinta coordonarii activitatii DGASPC. Mai mult, ziaristul a acuzat conducerea CJ ca a ascuns acest aspect si ca nu a facut publica aceasta decizie nici macar pe site-ul institutiei.

„Ne mintiti. Nu apare nimic pe site-ul institutiei la dispozitiile presedintelui”, a replicat jurnalistul Claudiu Florescu.

Numirea fostului secretar al CJ Maramures in comisia care coordoneaza activitatea DGASPC a starnit si revolta altor alesi judeteni. „Tradare, tradare, dar sa stim si noi. Sunt atatia tineri. Aceste functii cu mare responsabilitate e bine sa fie ocupate de oameni cu experienta, dar nu aceiasi. Domnul Dumuta, aflu din alta parte ca e din nou la DGASPC, coordonator, presedinte de comisie cum a fost pe timpul cand era secretar”, a spus consilierul judetean, Florian Gui.

Subiectul legat de DGASPC ar putea fi repus pe tapet in sedinta alesilor maramureseni din aceasta luna atunci cand se va discuta daca se va realiza sau nu auditul extern solicitat.

Sursa: C.T.