Externe

SCANDAL LA VATICAN – Inca trei colaboratori ai Papei, suspectati ca au sustras documente secrete

La Vatican, alti trei colaboratori ai Papei Benedict al XVI-lea sunt suspectati in cadrul anchetei asupra scurgerii de documente secrete, dupa majordomul Paolo Gabriele, informeaza luni cotidianul roman La Repubblica.

Dupa majordomul Paolo Gabriele, arestat in luna mai si consemnat la domiciliu acum cateva zile, sub acuzatia de a fi sustras documente secrete din biroul papei, documente livrate apoi jurnalistului Gianluigi Nuzzi, care a publicat recent cartea “Sua Santita” (Sanctitatea Sa), alti trei colaboratori ai suveranului pontif sunt suspectati de a fi sustras documente secrete de la Vatican.

Ar fi vorba despre guvernanta Papei, despre fostul secretar personal al lui Ratzinger si despre un cardinal italian.

“Pregatiti-va pentru alte mari surprize”, declarase acum cateva saptamani, pentru agentia ANSA, cardinalul Julian Herranz Casado, seful comisiei insarcinate de Benedict al XVI-lea sa descopere adevarul asupra scurgerii de documente secrete de la Vatican. Din aceasta comisie fac parte trei cardinali.

Purtatorul de cuvant de la serviciul de presa de la Vatican, preotul Federico Lombardo, nu a negat, in cursul unei conferinte de presa tinute la sfarsitul saptamanii, faptul ca ar fi anchetate alte trei persoane.

Potrivit cotidianului roman mentionat, ar fi vorba despre profesoara Ingrid Stampa, de origine germana, guvernanta Papei, despre episcopul Josef Clemens, si el de origine germana, fost secretar privat al lui Ratzinger timp de 19 ani, si despre cardinalul Paolo Sardi, care il ajuta pe suveranul pontif sa-si pregateasca discursurile. Toti trei au fost deja suspendati din functie.

Sursa: Agerpres