Comunitate

SCANDAL LA BAC – O decizie in cazul fraudei de la Targu Lapus se va lua cel tarziu luni

Comisia de ancheta a cazului de frauda care a avut loc la proba obligatorie a profilului de miercuri, 4 iulie, de la Targu Lapus analizeaza modul in care 14 elevi au intrat in posesia subiectelor rezolvate. Dupa ce ieri au fost audiati atat candidatii care au fost prinsi, cat si parintii acestora, astazi comisia de ancheta s-a reunit din nou, astazi, la Targu Lapus.

Avand in vedere incertitudinile care planeaza asupra acestui caz, nu s-au putut stabili masurile care vor fi luate impotriva celor vinovati.

„O decizie privind ceea ce s-a intamplat la Targu Lapus se va lua de catre Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean. E o decizie pe care nu o voi lua singur, ci dupa ce ne vom consulta cu totii. Cel tarziu luni vom hotari ce masuri vor fi luate si tot atunci vom decide daca vom depune o sesizare la Politie cu privire la aceasta intamplare”, a aratat, pentru eMaramures, inspectorul scolar general, Cristian Heuberger.

Una dintre masurile care ar putea fi luate ar fi analizarea fiselor care contin subiectele rezolvate de catre un expert grafolog, pentru a stabili cine este persoana care le-a fost complice elevilor.

Sursa: Gabriela Kuhajda