Actualitate

SCANDAL – Judecatoare a Curtii Constitutionale, amenintata inainte de dezbaterea pe suspendare a presedintelui

Judecatoarea Aspazia Cojocaru a fost amenintata – inainte de discutiile de astazi, 6 iulie, pe suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu – cu privire la votul pe care urmeaza sa-l dea. “Curtea Constitutionala isi exprima grava ingrijorare in legatura cu faptul ca doamna judecator Aspazia Cojocaru a fost amenintata inainte de inceperea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din functie a presedintelui Romaniei, cu privire la votul pe care urmeaza sa-l dea”, informeaza Biroul de presa al CC.

Judecatorii Curtii Constitutionale, carora li s-a solicitat de catre Parlament avizul asupra cererii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, s-au intrunit, vineri dimineata, in sedinta.

Plenul reunit al Parlamentului a votat, joi, ca avizul consultativ al Curtii Constitutionale privind cererea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu sa fie transmis Parlamentului pana vineri, la ora 12.00. Sedinta Curtii Constitutionale nu este publica.

Solicitarea USL privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu a fost citita joi in plenul Parlamentului. Presedintele Basescu a fost prezent la sedinta Camerelor, sustinandu-si punctul de vedere, el urmand sa revina in plen vineri, la dezbaterile asupra cererii de suspendare.

Propunerea privind termenul pana la care Curtea Constitutionala sa dea avizul pe cererea de suspendare a fost votata de plenul reunit cu 221 de voturi “pentru” si 8 abtineri.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca sedinta plenului reunit pentru dezbaterea si votul asupra cerererii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu va avea loc, vineri, la ora 17.00, “cu tot cu avizul” CC.

“Nu e vorba in vreun fel din partea noastra de a constrange sau de a impune CC. Asa este prevederea legala ca noi sa cerem un termen. Curtea Constitutionala, care cunoaste Regulamentul, a luat act de acest lucru si in mod absolut normal si-a fixat aceasta sedinta maine la ora 9.00, ceea ce inseamna in timp util. Sunt convins ca toate aceste proceduri vor fi parcurse si de catre noi, dupa cum ati vazut si de catre Curte, in modul cel mai legal si mai constitutional. La orele 17,00 maine (vineri – nr), speram cu avizul Curtii cu tot, sa va putem oferi sedinta cu dezbateri”, a aratat presedintele Senatului

Sursa: Mediafax