Administratie

SCANDAL IN CJ – Zamfir Flore Ciceu ii minte pe consilierii judeteni si pe maramuresenii care l-au ales in functie

Scandal in sedinta de miercuri a CJ Maramures, seful administratiei judetene fiind acuzat ca minte pentru a-si ascunde deciziile luate fara a fi macar comunicate si alesilor maramureseni. Desi minciuna lui Zamfir Flore Ciceu a fost simplu de demonstrat, acesta, vizibil iritat, s-a incurcat in pleonasme si amenintari, continund sa isi sustina minciunile.

Dupa aceeasi tipologie a sefului care neaga evidentele, managerul de proiect de modernizare a drumului Baia Sprie – Barsana, care este si director executiv al Directiei Tehnice, Vasile Span, a negat prabusirea infrastructurii rutiere in zona Roata din Cavnic, sustinand public ca nu s-a intamplat nimic si ca edilul localitatii ar fi mintit, desi acesta a postat pe o retea de socializare fotografii de la fata locului.

Sedinta CJ Maramures a degenerat dupa ce consilierul judetean Florian Gui i-a reprosat lui Zamfir Flore Ciceu lipsa de transparenta in privinta unor decizii si, mai mult, necomunicarea acestor decizii alesilor din forul administrativ al judetului, iar presedintele CJ Maramures a replicat ca “toate dispozitiile” ar fi fost publicate “in toate mijloacele mass media si pe site-ul institutiei”.

Jurnalistul Claudiu Florescu a constatat ca presedintele Ciceu minte si l-a intrebat pe acesta de ce persista in minciuna, deciziile invocate de consilierul judetean Gui nefigurand niciodata pe site-ul insititutiei publice. In cauza a fost exemplificata dispozitia presedintelui Ciceu de a numi la presedintia comisiei de verficare a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures pe fostul secretar al judetului, fostul consilier de relatii externe (!) si actualul administrator public al judetului, pensionarul Dumitru Dumuta.

Desi Ciceu, iritat, a continuat sa sustina existenta respectivelor decizii pe site-ul de internet al CJ Maramures si i-a “ordonat”, inutil si pleonastic, jurnalistului: “Taci din gura! Stai jos!”, amenintandu-l ca il evacueaza din sala de sedinta. In fapt o simpla verificare a dispozitiilor din 2015 ale presedintelui CJ Maramures da dreptate consilierului judetean si jurnalistului.

Toate dispozitiile emise de Zamfir Flore Ciceu in anul 2015 si postate pe site-ul oficial al CJ Maramures fac referire la convocari la sedinte, constituirea unor comisii de concurs sau de solutionare a unor contestatii, niciuna nefacand obiectul numirii presedintelui comisiei cunoscute sub denumirea “pentru protectia copilului”. De altfel, Dumuta si-a reluat functia pe care a ocupat-o in perioadele Man-Ciceu, consilierul judetean Gui subliniind ca atunci macar s-a respectat o cutuma, conform careia presedintia respectivei comisii revenea secrtarului judetului si ca, in consecinta, acum ar fi trebuit numit in aceasta functie secretarul interimar al judetului, Ioan Dragos.

In afara scandalului generat de minciunile presedintelui CJ Maramures, ramane in urma o alta decizie a acestuia, tinuta si aceasta “la secret”, si care a fost sanctionata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici: mentinerea in functia de secretar al judetului a lui Dumitru Dumuta timp de sase luni dupa ce acesta a indeplinit conditiile de pensionare s-a facut cu incalcarea legii.

Tot cu incalcarea legii s-a facut si angajarea lui Dumuta la CJ Maramures in functia de consilier superior.

Aceste subiecte “tinute” in sertar si departe de opinia publica si chiar de consilierii judeteni de Zamfir Flore Ciceu vor face subiectul editiei de vineri, 2 octombrie 2015, a emisiunii “Dezbaterea Zilei” .

Sursa: Catalin Vischi