Comunitate

SCANDAL CU REPETITIE – Profesorul Sabin Balaj si membrii comisiei de mobilitate a Inspectoratului Scolar s-au luat din nou la harta pentru un post blocat din invatamant (VIDEO)

Scandal comisie (c) eMM.roVezi VIDEO
Scandal cu repetitie la sedinta de ocupare a posturilor destinate suplinitorilor din invatamantul maramuresean. Profesorul Sabin Balaj, cel care in urma cu aproape o luna a fost scos din sedinta publica cu fortele de ordine, dupa ce a cerut ocuparea imediata a postului castigat in instanta, s-a prezentat din nou, ieri, 25 august, la comisia de mobilitate din cadrul ISJ Maramures. Acesta a solicitat inspectorilor scolari sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca, insa s-a ales tot cu un refuz, pentru ca Ministerul Educatiei a blocat postul, pana la emiterea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

Profesorul de educatie tehnologica Sabin Balaj a obtinut in instanta, in 5 mai, postul de suplinitor la Scoala din Tautii Magheraus si la “Octavian Goga” din Baia Mare. Dupa un scandal monstru, petrecut in urma cu cateva saptamani la sedinta de atribuire a posturilor din invatamant, acesta s-a prezentat din nou, in cursul zilei de ieri, 25 august, la sedinta publica a comisiei de mobilitate, desfasurata la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”. Motivul a fost acelasi: sa ceara membrilor comisiei sa puna in aplicare hotararea instantei de judecata.

Dascalul s-a lovit din nou de un refuz, deoarece in 3 mai, postul a fost ocupat de catre altcineva in etapa de pretransfer. In acel moment, ISJ Maramures a blocat postul respectiv, el ramanand neocupat pana la solutionarea cauzei. Mai mult, o adresa din partea Ministerului Educatiei a mentinut decizia pana cand instanta isi va spune ultimul cuvant.

Balaj a insistat ca membrii comisiei sa noteze pe procesul verbal al sedintei faptul ca se refuza punerea in aplicare a deciziei instantei, in vreme ce presedintele comisiei, inspactorul Vasile Pop, a incercat sa ii explice ca aceasta comisie de mobilitate nu are parghiile legale pentru a solutiona problema.

“Va rog sa notati in procesul verbal ca nu doriti sa puneti in aplicare hotararea”, a spus Balaj. Vizibil enervat, inspectorul general adjunct Pop i-a replicat: “Nu imi spuneti dumneavoastra ce sa trec si ce sa nu trec in procesul verbal. Aceasta hotarare e de la Minister”.

Vociferarile au fost intrerupte de catre inspectorul de specialitate Dragomir Ignat, care l-a sfatuit pe Balaj sa continue discutiile in cadru privat si nu in public, deoarece scandalul ingreuneaza procesul de atribuire a posturilor de suplinire, si asa aflat in intarziere.

“In sala este foarte multa lume si eu am o intreaga specializare de rezolvat. Dumneavoastra va puteti rezolva chestiunea in alta parte, in asa fel incat sa nu tin pana la miezul noptii 50 de oameni aici”, a spus Ignat.

“Voi continua demersurile atat pe ramura civila, cat si pe ramura penala, pentru nerespectarea unei sentinte judecatoresti si voi solicita din nou Inspectoratului Scolar sa imi acorde acel post de la 1 septembrie si de la 1 septembrie am sa prezint la post, pentru ca, potrivit sentintei, este postul meu”, a replicat profesorul Balaj.

Responsabilii ISJ spun ca, indiferent de solicitarea dascalului Balaj, situatia trebuie lamurita pana la 13 septembrie, intrucat elevii nu pot ramane fara profesor de educatie tehnologica.

“Pozitia Inspectoratului Scolar este aceea de a astepta hotararea definitiva, pe care o va pune in aplicare, indiferent care va fi beneficiarul acelei hotarari. Nu stiu ce se va intampla din 1 septembrie cu acest post, de fapt nici nu conteaza. Conteaza mai mult ce se va intampla de la 13 septembrie, adica din prima zi de scoala. Evident ca elevii nu vor putea ramane fara profesor la educatie tehnologica, iar in aceasta perioada de timp se va lua o hotarare”, a precizat presedintele comisiei, inspectorul general adjunct Vasile Pop.

Acesta a mai precizat ca o contestatie precum cea a profesorului Balaj poate fi rezolvata doar de catre Consiliul de Administratie al ISJ Maramures. Asta daca nu cumva instanta de judecata va emite o sentina executorie si definitiva pana la inceputul anului scolar.

CITESTE SI:
Exclusiv eMM.ro – SCANDAL – REPARTIZARE – Scandal monstru la comisia de repartizare a posturilor in invatamant, incheiat cu interventia politistilor (VIDEO)
Sursa: Catalin Tineghe