112

Şase persoane depistate de poliţişti în timp ce conduceau fără a deţine permis

Poliţiştii rutieri pun mai presus de orice viaţa şi integritatea fizică a participanţilor la traficul rutier, prin urmare acţionează ferm ori de câte ori constată abateri ce pun în pericol siguranţa celor care se deplasează pe drumurile publice. Cei care conduc chiar dacă nu deţin permis de conducere îşi pun în pericol atât propria viaţă cât şi pe a celorlalţi participanţi la trafic.

În acest week-end, poliţiştii rutieri au constatat şase infracţiuni de conducere fără permis. Cei şase maramureşeni, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, au fost depistaţi în timp ce conduceau autoturisme sau mopeduri pe drumurile publice de pe raza judeţului. În câteva cazuri s-a constatat că aceştia se aflau şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri legale.

A conduce un autovehicul fără a deţine permis de conducere înseamnă a-ţi pune libertatea în pericol. Fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *