Comunicate de presa

SARBATOARE – Podul peste Tisa, subiect de discutii la Ziua orasului Teceu Mare

Sambata, 19 septembrie, Anton Rohian, prefectului judetului Maramures a participat la manifestarile prilejuite de sarbatorirea zilelor orasului Teceu Mare. Aici, reprezentantul Guvernului Romaniei a avut o intalnire cu guvernatorului regiunii ucrainene Transcarpatia, Ghennadi Moskal, si cu Eleonora Moldovan, consulul Romaniei la Cernauti. Ghennadi Moskal a reiterat importanta construirii unui pod rutier raul Tisa, atat pentru dezvoltarea economica a regiunii de Nord a Romaniei, cat si pentru partea de Vest a Ucrainei.

Guvernatorul regiunii ucrainene Transcarpatia a punctat si faptul ca deja a initiat o serie de demersuri in acest sens, atat pe langa presedintele Ucrainei, Petro Porosenko cat si cu prim-ministrul Arseni Iateniuk.

“Podul rutier peste raul Tisa, la Sighetu Marmatiei, trebuie sa devina un punct strategic in ceea ce inseamna dezvoltarea economica a celor doua regiuni si eu am credinta ca dialogul intre oameni poate sa rupa multe bariere, despre care nu de putine ori am crezut ca nu pot fi rupte! Vreau sa ii multumesc domnului guvernator pentru faptul ca a inteles si pentru sprijina aceasta initiativa a contruirii podului rutier peste Tisa. Totodata vreau sa ii multumesc si doamnei consul Moldovan, care este alaturi de noi nu doar in chestiunile ce tin de promovarea traditiilor ori de cultura si ma bucur nespus ca a inteles ca dezvoltarea economica a acestor doua regiuni va aduce prosperitate si un trai mai bun comunitatilor noastre”, a declarat Anton Rohian, prefectul judetului Maramures.

Sursa: Institutia Prefectului Judetului Maramures