Religie

Sărbătoare în Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului: Sfântul Arhidiacon Ştefan, protectorul tinerilor

Sfântul Arhidiacon Ștefan, Întâiul Mucenic, a fost proclamat în mod solemn de către Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la data de 27 decembrie 2014, ca protector al tinerilor ortodocși din Eparhia Maramureșului și Sătmarului.

Data de 27 decembrie devine astfel Ziua tineretului ortodox care va avea “nu numai o pildă și un model de urmat, ci și un sfânt mult rugător”.

La data de 27 decembrie 2016, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului a fost în mare sărbătoare: instalarea Preasfințitului Părinte Iustin (al doilea, în ordine cronologică după Înaltpreasfințitul Părinte Juatinian) și al XXX-lea episcop din istoria de peste 600 de ani a Eparhiei. Ceremonia avut loc la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, ctitorie a Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin.

Joi, 27 decembrie, sărbătorirea ocrotitorului, Sfântul Apostol, întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, va avea loc la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, unde vor sosi delegaţii ale tinerilor din toate protopopiatele Eparhiei, însumând peste 250 de tineri.

Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Satmarului, împreună cu Presfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La final, tinerii din cele opt protopopiate îi vor colinda pe cei doi ierarhi și pe credincioșii prezenți la acest important eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *