112

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII: Sfaturi mari pentru cei mici

Săptămâna prevenirii criminalităţii, dedicată în principiu prevenirii delincvenţei juvenile, a constituit un motiv în plus pentru poliţişti să continue activităţile educative în unităţile de învăţământ de pe raza întregului judeţ.

La Baia Mare şi Cupşeni, poliţiştii s-au întâlnit cu o mulţime de copii pentru a discuta câteva reguli pentru siguranţa lor la şcoală, acasă, pe stradă sau în locuri aglomerate. Cu elevii mai mari s-au dezbătut idei legate de siguranţa în mediul on-line.

Curtea Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei a devenit neîncăpătoare pentru o mulţime de copii care au venit să se întâlnească cu poliţiştii. Toţi s-au bucurat că au reuşit să urce în autospeciala poliţiei, să încerce cascheta şi să folosească paleta folosită pentru oprirea regulamentară a autovehiculelor aflate în trafic.
Poliţiştii adresează tuturor părinţilor rugămintea de a folosi împreună cu cei mici internetul, de a căuta împreună cu ei informaţii utile, concomitent cu folosirea unor mecanisme de control parental şi instalarea unor instrumente de filtrare a

internetului, ca măsuri suplimentare de supraveghere. De asemenea, copiii trebuie învăţaţi să nu dea niciodată datele personale sau poze celor cu care se împrietenesc pe reţelele de socializare şi să nu stabilească, fără acordul părinţilor, întâlniri cu persoanele cunoscute în mediul online. În acelaşi timp copiii trebuie încurajaţi să spună de îndată unui adult în care are încredere, dacă vreunul din prietenii virtuali îi face să se simtă inconfortabil ori le provoacă teamă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *