Administratie

SANTIER – Consilierii judeteni vor lua in discutie interzicerea traficului greu pe traseul Baia Sprie – Barsana

Lucrarile de pe drumul care leaga cele doua parti de Maramures pe la Cavnic trebuie finalizat pana la 31 decembrie 2015. Asta spune presedintele Consiliului Judetean Maramures care cere zilnic rapoarte de la constructori. Termenul este foarte strans, astfel ca si nervii sunt intinsi la maximum. Lucrarile facute in paralel la reteaua de apa si canalizare pe raza orasului Cavnic au dus la intarzieri care cu greu pot fi recuperate.

„La acest moment, din ceea ce mi-au comunicat constructorii, avem deja din cei 56 de kilometri totali de drum, 16 kilometri de strat de uzura, adica ultimul strat de asfalt, mai avem aproximativ 5 kilometri unde mai trebuie turnat primul strat si asta nu din cauza noastra, am stat dupa anumite categorii de lucrari la Cavnic, stiti foarte bine si nu mai vreau sa reiau acel subiect”, a declarat Zamfir Ciceu, presedintele Consiliului Judetean Maramures.

Intrebat daca termenul de finalizare al acestui proiect va fi devansat, la fel ca in cazul majoritatii proiectelor gestionate de Consiliul Judetean, presedintele a fost foarte ferm.

„Nu discutam despre alt termen limita decat cel care exista deja si este 31 decembrie 2015, termen de finalizare al proiectului”, a adaugat Ciceu.

Lucrarile de balizaj si semnalizare care urmeaza sa se faca vor fi incepute chiar de la Cavnic pentru ca acolo iarna se instaleaza mai devreme si afluxul de turisti este foarte mare. Pentru a evita ambuteiajele, prefectul judetului a facut chiar o propunere in acest sens.

„Poate din cauza asta tinem DN18 sa-l terminam pentru ca eu cred ca in perioada de iarna transportul greu n-are ce cauta pe Cavnic si atunci e bine sa se stie ca vom avea un traseu de siguranta pe Gutai. Asta este una dintre problemele care eu cred ca domnul presedinte si Consiliul Judetean va lua asta in dezbatere”, a subliniat Anton Rohian, prefectul de Maramures.

Propunerea facuta de prefectul judetului ar putea fi dezbatuta in cadrul unei sedinte de consiliu judetean iar consilieriii ar putea adopta o hotarare care sa interzica traficul greu pe drumul care leaga Baia Sprie de Barsana.

Sursa: Ana Pop