Fotbal Sport

SANCTIUNI – Meciul Romania – Finlanda, din preliminariile EURO 2016, se disputa cu portile inchise

Meciul de fotbal Romania – Finlanda, programat pe 8 octombrie, la Bucuresti, pe Arena Nationala, in preliminariile EURO 2016, se va disputa cu portile inchise, a decis UEFA in urma incidentelor de la ultimele doua jocuri oficiale ale nationalei, cu Ungaria si Grecia, informeaza site-ul FRF.

Comisia de Disciplina, Etica si Control a UEFA a comunicat sanctiunile primite de FRF, ca urmare a incidentelor din cele doua meciuri disputate pe 4, respectiv 7 septembrie, la Budapesta, respectiv Bucuresti, ambele incheiate 0-0.

In ceea ce priveste meciul cu Ungaria, FRF a fost amendata cu 50.000 de euro ca urmare a incalcarii prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g si h (tulburari provocate de spectatori — lipsa de respect fata de imnul national si lupte intre suporteri) din Regulamentul Disciplinar.

Dupa meciul cu Grecia, UEFA a decis sanctionarea FRF cu obligativitatea de a disputa cu portile inchise urmatorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. In cazul de fata, este vorba de partida cu Finlanda, programata pe data de 8 octombrie, la Bucuresti, pe Arena Nationala.

Pentru acelasi meci s-a dispus si o amenda de 60.000 de euro, cele doua sanctiuni fiind dictate pentru incalcarea articolelor 14 (comportament rasist) si 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar.

Dupa cum s-a anuntat luna trecuta, FRF a fost sanctionata de UEFA cu o amenda de 17.000 de euro dupa incidentele de la meciul din deplasare cu Irlanda de Nord (0-0), ce a avut loc pe 13 iunie.

Disputarea cu portile inchise a meciului cu nationala Finlandei impune respectarea unor reguli stricte de catre ambele federatii, precizeaza FRF. Accesul suporterilor ambelor echipe este strict interzis.

Este permis accesul unui numar de 75 de persoane pentru fiecare delegatie ambelor nationale. In acest cuantum sunt inclusi cei 23 de jucatori aflati pe foaia de joc si membrii staff-urilor tehnice.

Este permis accesul jurnalistilor acreditati, cu conditia ca lista cu numele acestora sa fie transmisa la UEFA, cu cel mult 24 de ore inainte de inceperea meciului. In acest sens, Federatia Romana de Fotbal ii invita pe ziaristi sa respecte cu strictete regulile procesului de acreditare care a inceput deja pentru meciul cu Finlanda, asa cum a fost anuntat pe site-ul FRF. Dupa data de 30 septembrie, nu vor mai fi acceptate alte solicitari de acreditare.
Este permis accesul fortelor de ordine si de paza care au misiunea de a asigura securitatea la acest meci.

Este permis accesul personalului administrativ care asigura functionalitatea elementelor de infrastructura (gen nocturna, intretinere gazon, etc).

Sursa: Agerpres