Actualitate

SANCTIUNI – Magazine amendate cu peste 6.000 de lei de comisarii de la Protectia Consumatorilor

Lactate expirate si dulciuri comercializate fara a fi insotite de elemente de identificare, asta au descoperit, la ultimele verificari, comisarii de la Protectia Consumatorilor Maramures. In urma controalelor au fost aplicate sase amenzi.

Comisarii de la Protectia Consumatorilor au verificat, zilele trecute, 24 de operatori economici din judet. Reprezentantii institutiei au aplicat amenzi in valoare totala de 6.250 de lei.

Cu ocazia verificarilor, intr-un magazin din Baia Mare s-au gasit branzeturi si pachete de drojdie care aveau termenul de valabilitate depasit de o saptamana. Intr-o alta unitate alimentara s-a gasit la vanzare ciocolata de casa care nu era insotita de elemente de identificare din care sa reiasa firma producatoare si data expirarii.

La comercializare s-au descoperit si sucuri pentru care nu erau afisate preturile. O amenda s-a aplicat si intr-un bar din Baia Mare, unde nu existau afise care sa indice ca fumatul e permis in spatiul unde se fuma. De asemenea, un magazin din Sighetu Marmatiei a fost sanctionat, din cauza ca s-a depasit termenul de 15 zile in care ar fi trebuit sa fie reparat un telefon mobil.
Sursa: Camelia Tocaci