Sanatate

SANATATE – Incep pregatirile pentru sezonul de iarna. Cu suplimente naturale, putem uita de guturai (VIDEO)

Foto ceai de galbenele (c) corbisIncep deja pregatirile pentru sezonul rece si prima vizita pe care o putem face este la magazinele si farmaciile care comercializeaza produse naturiste. Farmacistii spun ca produsele homeopate sunt un aliat de nadejde in lupta cu raceala si guturaiul, doua dintre afectiunile care ne dau de furca iarna.

„Ca sa putem intra in iarna pregatiti vom folosi, recomand eu, produse naturale cum ar fi mierea, polenul, propolisul. Stim bine ca albinele ne vor sustine imunitatea. Catina, fructele mai exotice, cum ar fi goji. Echinaceea este o planta care este vestita pentru imunitatea pe care ne-o aduce si sunt tot felul de combinatii cu ciuperci de ganoderma, de astragalus, cu salcie. Toate astea vor imbunatati starea noastra de sanatate, vor preveni scaderile noastre de imunitate. Sa nu uitam, vitamina C este foarte importanta si va consuma fiecare dupa placere sau dupa posibilitati sau catina sau fructe de goji, fie pastilele de vitamina C cu extrase naturale”, a declarat Flavia Sofron, administratorul unui magazin naturist.

Farmacistii spun ca aportul de astfel de suplimente naturale este unul plin de beneficii pentru organism. Pe langa faptul ca vor intari imunitatea celor care le consuma, vor influenta in bine pielea, parul dar si alte functii ale organismului.

„Toate acestea vor contribui, bineinteles, la tot ce inseamna starea noastra de sanatate. Daca avem o imunitate, automat vom avea o piele mai frumoasa, starea parului este data de carenta sau aportul nostru de vitamine si minerale. Intotdeauna plantele vor aduce mult mai multe beneficii. O planta niciodata nu va actiona doar intr-o singura directie. Va contine vitamine-minerale, va contine aminoacizi care sunt esentiali pentru sanatatea noastra si atunci sigur, imbunatatim tot ce tine, plus vom vom face o detoxifiere a organismului”, a mai punctat farmacistul.

Aportul de vitamine pentru cresterea imunitatii incepe din lunile septembrie- octombrie, iar rezultatele sunt vizibile pe toata durata sezonului rece, in sensul in care, spun farmacistii, raceala si guturaiul nu ne pot atinge.

Sursa: Ana Pop