Sanatate

SANATATE – Alternative sanatoase pentru consumul de zahar. „Moartea alba ”poate fi inlocuita cu substante naturale la fel de bune la gust

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca zaharul ne ingrasa si ne distruge dintii. Recent, insa, numeroase cadre medicale au tras un semnal de alarma, afirmand ca aceasta placere dulce reprezinta mai mult decat „calorii goale”, fiind de fapt o veritabila toxina si intaia cauza a afectiunilor grave ale lumii industrializate. „Zaharul ucide”, acesta este mesajul specialistilor. Pe piata sunt insa produse care pot inlocui zaharul cu succes.

„Asa cum toata lumea stie, zaharul, pentru ca este foarte rafinat si foarte procesat, produce in organism foarte multe tulburari. De la ceea ce stim cu totii, glicemia marita, pana la alte tulburari de metabolism. Vom inlocui zaharul alb in mai mica sau mai mare masura. Il vom inlocui cu mierea, care daca este folosita cu masura poate fi consumata chiar si de diabetici. Mai sunt si alte produse pe baza naturala care pot sa inlocuiasca zaharul alb: este zaharul din trestie, zaharul din flori de cocos, pulbere sau pastilute sunt acuma, de stevie, siropul de agave, siropul de artar sunt alte variante care pot sa inlocuiasca acest zahar foarte folosit si este atat de procesat”, a precizat Flavia Sofron, administratorul unei farmacii naturiste.

Cei care nu-si pot permite acesti inlocuitori pot apela la un alt tip de zahar, mai ieftin, dar la fel de sanatos si foarte apropiat ca gust de zaharul alb cu care suntem obisnuiti.

„Sigur, cine are posibilitati va folosi aceste produse. Pentru cei care, din pacate nu au aceste posibilitati materiale exista pe piata varianta de zahar brut, atentie, nu zahar brun, zaharul brut din trestie, care poate inlocui zaharul nostru cel de toate zilele, alb, frumos si plin de cristale stralucitoare”, a mai spus farmacistul.

Zaharul, in cantitatile in care este consumat astazi in tarile industrializate, este toxina ce sta la baza multor afectiuni, de la probleme cardiace la cancer, ce ucid un numar foarte mare de oameni. Obezitatea, hipertensiunea, diabetul de tip II si problemele cardiace sunt doar cateva dintre afectiunile provocate de consumul de zahar.

Sursa: Ana Pop