Sanatate

SANATATE – Absolventii universitatilor de medicina vor candida pe aproximativ 3.800 de locuri la concursul de rezidentiat

Absolventii universitatilor de medicina, medicina dentara si farmacie vor putea concura pe un numar de 3.388 locuri si posturi pentru medicina, 263 locuri pentru medicina dentara si 152 locuri pentru farmacie la concursul de rezidentiat care va avea loc pe 15 noiembrie in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Potrivit Ministerului Sanatatii, inscrierile pentru rezidentiat se vor face pana la 23 octombrie, ora 15,00, la directiile de sanatate publica, sau la ministerele cu retea proprie, dupa caz. Concursul se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de patru ore.

“Ministerul Sanatatii a publicat in revista de specialitate Viata Medicala si pe site-ul www.ms.ro, sectiunea Rezidentiat, toate amanuntele privind tematica de concurs, bibliografia aferenta, numarul locurilor si posturilor, metodologia si conditiile de participare”, afirma sursa citata.

Totodata, Ministerul Sanatatii precizeaza ca ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar de concurs. Tematica de concurs si bibliografia aferenta sunt cele din anul 2014.

Sursa: Agerpres