Monden

SAMFEST ROCK – SHOW ILAR – Solistul Korpiklaani a cazut de pe scena in timpul concertului din Satu Mare (VIDEO)

Foto Samfest Rock 2012 (c) eMM.ro 
Foto Samfest Rock 2012 (c) eMM.ro 

Vezi VIDEO
Trei trupe importante ale scenei metal internationale au fost capetele de afis ale celei de-a doua zi a festivalului Samfest Rock 2012. Ossian, Decapitated si Korpiklaani au adunat cateva sute de rockeri in fata scenei de la Aeroclubul din Satu Mare, reusind sa ii ridice de la mese chiar si pe cei pentru care principala atractie a festivalului a fost berea rece. Nu au lipsit incidentele, pentru ca, dupa ce inainte de concert solistul celor de la Korpiklaani s-a racorit cu cateva beri, in timpul spectacolului acesta a cazut de pe scena, oferind celor prezenti un show ce a starnit ilaritate.

Ossian pare sa fie o trupa foarte iubita in Satu Mare, reusind sa stranga sute de fani in fata scenei. Piesele lor erau atat de cunoscute de public incat de multe ori, pe parcursul concertului, fanii au tinut locul solistului vocal. De altfel, imediat dupa ultima lor piesa, in preajma scenei spectatorii au putut fi numarati pe degete, cei mai multi alergand pentru un autograf din partea membrilor trupei maghiare.

Death metalul celor de la Decapitated s-a dovedit a fi mult prea dur pentru cea mai mare parte a spectatorilor care s-au retras din nou la terase. Putinii fani au reusit, in schimb, sa creeze o atmosfera demna de o astfel de trupa, putand fi vazut chiar si un mosh pit. Din pacate, au inceput problemele cu sunetul, fapt ce i-a determinat, probabil, pe polonezi ca, dupa aproximativ o jumatate de ora, sa paraseasca scena fara nicio explicatie, desi concertul trebuia sa dureze 90 de minute.

Dupa indelungi probe de sunet, pe scena a urcat cea mai asteptata trupa a serii – Korpiklaani. Sutele de oameni se asteptau la un show de neuitat si intr-adevar au avut parte de un spectacol unic, insa ce a starnit ilaritate si in acelasi timp stupefactie. Jonne Jarvela, solistul trupei finlandeze, a tinut sa ilustreze toate piesele trupei care au ca tema centrala bautura si a urcat pe scena turmentat bine. Astfel, fanii au avut ocazia sa asiste la o cazatura spectaculoasa a solistului care, in momentul in care s-a apropiat de marginea scenei, a plonjat peste monitoarele de control, iar de acolo „a aterizat” printre spectatori. Din fericire, nu s-a ranit si a putut sa continue concertul.

Din acest motiv, Korpiklaani a lasat impresia unei trupe de pustani aflati la inceput de drum si nu a unei formatii care canta la cele mai mari festivaluri de metal din lume.

Un mare plus trebuie, insa, acordat pentru atmosfera intima a festivalului, unde cu siguranta toti rockerii, indiferent de unde erau veniti, s-au simtit ca acasa. Un alt aspect imbucurator a fost prezenta pe scena festivalului a formatiei constantene White Walls, care si-a confirmat statutul de trupa momentului din metalul romanesc, sustinand un spectacol de nota 10.
Sursa: Andrei Gherghel