Afaceri - Economic

Salarii mai mari pentru vorbitorii de limbi străine

Vorbitorii de engleză şi încă o limbă străină primesc oferte salariale de la angajatori cuprinse între 3.000 lei şi peste 8.000 lei lunar, potrivit economica.net. Cel mai bine plătiţi sunt vorbitorii de engleză în combinaţie cu olandeză, norvegiană, suedeză, daneză și chineză.

În general, remuneraţia constă în salariu de bază şi bonus de limbă străină care variază funcţie de raritatea acesteia. Recrutorii găsesc însă foarte greu români care cunosc la nivel avansat una dintre aceste limbi rare, aşa că uneori recurg la expaţi pentru a ocupa posturile vacante.

„Circa 5% dintre candidaţii recrutaţi pentru posturi care presupun cunoaşterea unei limbi rare sunt expaţi”, a spus recrutorul Alexandra Manole pentru economica.net.

De asemenea, ea a explicat că procesul de recrutare este din ce în ce mai dificil și pentru cei care vorbesc limbi mai puțin rare, cum sunt franceza, germana, portugheza și rusa. Candidații care cunosc aceste limbi nu îndeplinesc alte cerințe, cum ar fi studii tehnice sau ecomice.

Mai mult, spune recrutorul, peste 80% din candidaţi consideră că vorbesc o limbă straină la nivel avansat, deşi nivelul real este unul mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *