Administratie

S-a constituit Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz Maramureș

În cadrul ședinței de vineri, 13 iulie 2018, a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat pentru aprobarea participării județului Maramureș la constituirea ”Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz Maramureș”.  S-a aprobat, totodată, actul constitutiv și statutul noii asociații, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea fiind împuternicit să semneze toate documentele care vizează constituirea ”Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz Maramureș”. Asociația se constituie în scopul înființării sistemului de distribuție gaze naturale în unitățile administrativ-teritoriale membre și dezvoltarea rețelei de transport de gaze naturale pe raza de competență a acestora. 

Șeful administrației județene a precizat că acesta a fost cel mai important proiect de hotărâre aflat pe borderoul ordinii de zi, pe această temă având loc mai multe dezbateri publice atât în ședințele de Consiliu Județean, cât și în cadrul ședințelor de Consilii locale la care a participat. În Maramureșul Voievodal se dorește de mulți ani un proiect care să prevadă extinderea aducțiunii de gaz, o zonă care în prezent nu este acoperită în județ. Președintele Consiliului Județean a amintit implicarea pe care a avut-o în acest proiect deputatul Gheorghe Șimon, în vremea în care acesta a condus Ministerul Economiei. La ședința Consiliului Județean au fost prezenți și Mihai Leahu, directorul Departamentului de Proiectare și Cercetare la Transgaz, Marcel Țandrău, directorul Direcției de Exploatare Cluj a Transgaz și Ionuț Pop, inginer Transgaz.  Parlamentarul Gheorghe Șimon a declarat că va fi extrem de serios în abordarea acestui proiect și va conlucra cu executivul viitoarei asociații pentru rezolvarea oricărei probleme care ține de Transgaz, ANRE sau de zona de distribuție ce implică societățile de distribuție din țară. 

Mihai Leahu, directorul Departamentului de proiectare și cercetare la Transgaz a oferit aleșilor locali câteva date tehnice referitoare la corelarea lucrărilor pe care va trebui să le facă noul ADI alături de Transgaz, pentru ca, într-o perioadă cât mai scurtă să fie rezolvată problema gazului în toate localitățile Maramureșului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *