112

S-a dat alarma ! Exerciţiu complex desfăşurat de pompieri maramureşeni

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș a desfășurat astăzi, 26 octombire,  un exercițiu cu forțe și mijloace în teren în municipiul Sighetu Marmației, la S.C. Plimob S.A. Scenariul exercițiului a presupus o explozie urmată de un incendiu, în urma cărora au rezultat 7 victime.

În cadrul acestui exercițiu au participat forțe ale Detașamentului de Pompieri Baia Mare, Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației, Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al S.C. Plimob S.A. Sighetu Maramției, Poliției Județene Maramureș și personal al Serviciului Județean de Ambulanță.

Obiectivele generale ale acestui exercițiu au fost: verificarea viabilității Concepției specifice privind planificarea, pregătirea, organizarea și desfășurarea acțiunilor de răspuns în situații de urgență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Gheorghe Pop de Băsești’ al județului Maramureș, a forțelor de intervenție și măsurilor ce se impun în vederea restabilirii stării de normalitate; antrenarea forțelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenție și derularea operațiunilor în condiții de siguranță pentru evitarea riscului de accidente în rândul personalului de intervenție; coordonarea unitară a structurilor cu atribuții de intervenție în cazul producerii unor accidente colective; verificarea viabilității procedurii de sistem privind gestionaera situațiilor de urgență determinate de accidente, avarii, explozii și incendii în industrie, verificarea viabilității procedurii de sistem privind gestionarea situațiilor de urgență generate de incendii, stabilirea resurselor umane necesare desfășurării acțiunilor de răspuns și asigurarea logistică a intervenției; verificarea modului de cooperare între structurile de intervenție , respectiv verificarea fluxului informațional și activitatea de dispecerizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *