Rugby Sport

RUGBY – SUPERLIGA – “Zimbrii” revin in arena cu un singur obiectiv ramas in acest sezon – tilul de campioni nationali

SuperLiga de rugby se va relua, pentru CSM Stiinta Baia Mare, la finalul acestei saptamani, cu cele trei partide restante – acasa cu U Cluj, respectiv in deplasare la Steaua si CSM Bucuresti. Primul test al elevilor lui Eugen Apjok va avea loc duminica, 18 octombrie, cu incepere de la ora 11.00, pe Stadionul “Lascar Ghinet”.

Dupa o pauza de aproape cinci luni, CSM Stiinta Baia Mare va evolua, din nou, in SuperLiga de rugby. Cu trei obiective ratate in acest sezon – Challenge Cup, Cupa Regelui si Cupa Romaniei – “zimbrii” au un singur tel, acela de a cuceri titlul suprem in cea mai importanta intrecere interna.

“Ne asteapta trei partide restante pe care trebuie sa le castigam, pentru a ne asigura disputarea semifinalei pe teren propriu. Primul meci este cu Clujul si este cel mai important nu atat ca si rezultat, cat ca si prestatie a jucatorilor in teren, pentru ca astept o schimbare de atitudine si un joc mult mai consistent. Exista o presiune asupra baietilor, dupa ratarea a trei din cele patru obiective din acest sezon, dar presiunea si-au creat-o ei singuri, pentru ca au tratat cu superficialitate unele partide. Ma refer aici la partida din finala Cupei Regelui si la semifinala Cupei Romaniei, cand nu aveam voie sa pierdem. A ramas acum in joc cel mai important trofeu si cu siguranta ne vom lupta pentru acest obiectiv”, a declarat tehnicianul Eugen Apjok.

Urmatoarele trei partide vor fi, pentru baimareni, trei finale, fiecare punct castigat fiind extrem de important in economia clasamentului. Inaintea meciului cu U Cluj, “zimbrii” sunt pe locul 3 in ierarhia intermediara, cu 21 de puncte, la 12 puncte distanta de liderul RCM Timisoara, care are insa cu doua meciuri in plus.

“Am ratat toate obiectivele de pana acum, deci ne-a mai ramas doar campionatul, asa ca de acum incolo vom lua toate meciurile in serios si chiar daca vom juca acest prim meci acasa cu U Cluj, pentru noi va fi important, va fi o adevarata finala. De fapt toate cele trei meciuri restante sunt ca si trei finale, deci le vom juca la victorie. Atuurile noastre in acest prim meci vor fi experienta, dar si unitatea grupului si cred ca acestea vor face diferenta pe teren”, a declarat capitanul Constantin Ene.

Meciul de duminica va fi urmat de partida “zimbrisorilor” U18, care vor juca, in compania gruparii U Cluj, in cadrul Campionatului Regional.

Sursa: Tania Purcaru