Rugby Sport

RUGBY – SUPERLIGA – CSM Stiinta Baia Mare castiga la Bucuresti si isi consolideaza locul doi

CSM Stiinta Baia Mare a castigat astazi restanta cu CSM Olimpia Bucuresti si a luat o optiune serioasa pentru o semifinala pe teren propriu. Elevii lui Eugen Apjok si Vasile Lucaci s-au impus in deplasarea din capitala cu 14-36 (7-15), au acumulat si punctul bonus ofensiv si raman pe locul secund in ierarhia momentului.

Prima repriza a fost una echilibrata insa doar pana in ultimele minute de joc. Baimarenii au fost cei care au deschis scorul, prin eseul lui Bidzina Shamkaradze, in minutul 16. Samoa a ratat transformarea, dar a punctat cateva minute mai tarziu dintr-o lovitura de pedeapsa, iar CSM Stiinta conduce cu 8-0. Bucurestenii au fortat in ofensiva si au reusit sa se apropie pe tabela prin eseul lui Melinte si transformarea lui Vlaicu. Finalul primei reprize le-a apartinut, din nou, campionilor, care au marcat cel de-al doilea eseu, de aceasta data prin Ailenei. Samoa a transformat si a stabilit scorul la pauza, 7-15 pentru “zimbri”.

Repriza secunda a fost una dominata de baimareni, chiar daca cei care au punctat primii au fost bucurestenii, printr-un eseu a lui Tigla, transformat de Ispir. Au urmat apoi cele 3 incercari ale “zimbrilor”, marcate de Danila, Apostol si Van Heerden, toate transformate de Samoa, care au stabilit scorul final al partidei: 14-31.

Filmul partidei:
* minutul 16 – eseu Shamkaradze, Samoa a ratat transformarea: 0-5
* minutul 25 – lovitura de pedeapsa ratata de Vlaicu
* minutul 28 – lovitura de pedeapsa Samoa: 0-8
* minutul 35 – eseu Melinte, transforma Vlaicu: 7-8
* minutul 38 – eseu Ailenei, transforma Samoa: 7-15

PAUZA: 7-15
* minutul 52 – eseu Tigla, transforma Ispir: 14-15
* minutul 57 – eseu Danila, transforma Samoa: 14-22
* minutul 59 – eseu Apostol, transforma Samoa: 14-29
* minutul 80 – eseu Van Heerden, transforma Samoa: 14-36
FINAL: 14-36

Sursa: Tania Purcaru