Rugby Sport

RUGBY – SUPERLIGA – CSM Stiinta a castigat cu 26-5 meciul restanta cu U Cluj

CSM Stiinta Baia Mare a revenit in SuperLiga cu o victorie cu punct bonus in fata gruparii U Cluj. Elevii lui Apjok si Lucaci s-au impus cu 26-5 (5-0) si au reusit sa acumuleze 5 puncte si sa egaleze Steaua in ierarhia intermediara.

“Zimbrii” au inceput meciul bine, reusind sa inscrie un eseu in minutul 3, prin Dinis, dar Samoa a ratat transformarea. Acestea au fost singurele puncte marcate in prima repriza, baimarenii avand insa multe alte sanse de a mari diferenta, dar au ratat desprinderea pe tabela din cauza unor greseli de manuire a balonului in 22-ul clujenilor.

Inceputul reprizei secunde le-a apartinut oaspetilor, care au reusit un eseu, in minutul 46, prin Rosu, dar campionii au fortat apoi in ofensiva si au beneficiat de un eseu de penalizare in minutul 59, preluand din nou conducerea pe tabela.

Inca doua eseuri au reusit baimarenii pe final de partida, prin Shamkaradze si Fakaosilea, ambele transformate de Luke Samoa, scorul final fiind 26-5 in favoarea campionilor.

CSM Stiinta Baia Mare a revenit in Superliga cu o victorie cu punct bonus si va juca urmatoarea partida in deplasare la CSM Bucuresti.

* CSM Stiinta Baia Mare – Pristavita, Gorun, Suciu, Danila, Dumani, Moyake, Morrell, Ene, Shamkaradze, Taniela, Phillips, Dinis, Fakaosilea, Catuna, Samoa
Rezerve: Bardasu, Dico, Rusu, R. Ailenei, P. Ailenei, Palii, Bucur si Leiataua

* U Cluj: Petucher, Gheta, Telesa, Rotar, Kadar, Toma, Dordevic, Curca, Podea, Melniciuc, Rosu, Gal, Banu, Paraschiv, Mazare
Rezerve: Levan, Ciaparii, Boar, Rus, Murgoci, Belgudoum, Botoeru si Halafini

Filmul partidei:
* minutul 3 – eseu Dinis, Samoa rateaza transformarea: 5-0
PAUZA: 5-0
* minutul 46 – eseu Rosu, Melniciuc rateaza transformarea: 5-5
* minutul 59 – eseu de penalizare, transforma Samoa: 12-5
* minutul 68 – eseu Shamkaradze, transforma Samoa: 19-5
* minutul 80 – eseu Fakaosilea, transforma Samoa: 26-5
FINAL: 26-5

Sursa: Tania Purcaru