Sport

RUGBY – SUPERLIGA – Calin Matei: “Incepand de maine si pana la mijlocul lunii decembrie ne asteapta doar saptamani de foc” (VIDEO)

Foto: Calin Matei (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Meciurile oficiale din SuperLiga se reiau maine. Dupa noua etape din actualul sezon, baimarenii de la CSM Stiinta sunt pe locul 1, avand la activ opt victorii. Oficialii echipei campioanei si-au reafirmat azi obiectivele pentru anul 2012: cupa si campionatul, desi – financiar privind lucrurile (si nu numai) – parcursul spre al patrulea titlu consecutiv nu va fi deloc unul facil. “Ne asteapta un program destul de dificil, dar avem un mic avantaj fata de celelalte echipe, dat fiind ca ne aflam pe primul loc si avem cateva puncte avans fata de urmaritoarele noastre, dar asta nu inseamna ca nu vom aborda fiecare partida la victorie”, a declarat antrenorul Eugen Apjok.

Consideram la ora asta ca suntem absolut “turati” pentru a intra – de maine – intr-un final de an care se anunta mult mai greu decat anul trecut: avem mult mai multe meciuri. Incepand de maine si pana la mijlocul lunii decembrie ne asteapta doar saptamani de foc“, a declarat presedintele CSM Stiinta Baia Mare, Calin Matei, facand referire la faptul ca jucatorii echipei campioane vor evolua nu numai in SuperLiga, Cupa Romaniei si in Campionatul National de rugby in 7, ci unii dintre ei vor fi cooptati si in programul nationalei Romaniei.

Din punct de vedere financiar nu stam extraordinar, mai ales ca numarul de jucatori s-a marit ca urmare a numarului de meciuri, mai multe decat anul trecut. Am fost nevoiti sa avem un lot mai numeros si ne-am dorit sa intinerim echipa pentru a rezista atat adversarilor nostri, cat si accidentarilor care inerent se intampla. Speram, pentru ca promisiunile au fost facute, ca din partea Consiliului Local sa mai primim un sprijin financiar pentru a termina acest campionat in picioare”, a admis directorul CSM Baia Mare, Sorin Andrei.

Ambii, insa, au confirmat obiectivele cu care s-a pornit la drum in acest an: al patrulea titlu national si disputarea finalei Cupei Romaniei, cu atat mai mult cu cat aceasta finala se va juca in Baia Mare.

Foto: Eugen Apjok si Mihai Macovei (c) eMaramures.ro.

Ne asteapta un program destul de dificil, dar avem un mic avantaj fata de celelalte echipe, dat fiind ca ne aflam pe primul loc si avem cateva puncte avans fata de urmaritoarele noastre, dar asta nu inseamna ca nu vom aborda fiecare partida la victorie. Vom putea rula tot lotul in aceste cinci partide din campionatul regulat, ceea ce este foarte bine. Din 19 august incepe Play Off-ul, unde va conta orice punct bonus, se va ajunge probabil si la egalitate de puncte si va trebui sa fim foarte atenti cu fiecare partida. Sa dea Dumnezeu sa avem toti jucatorii valizi ca sa putem alege cel mai bun 23 pe fiecare foaie“, a declarat Eugen Apjok, antrenorul echipei CSM Stiinta Baia Mare.

“Va fi un an destul de greu pentru noi, avand in vedere ca vom avea vreo 10 meciuri foarte echilibrate. Noi speram sa tinem titlul in Baia Mare“, a mentionat capitanul baimarenilor, Mihai Macovei.

CITESTE SI:
ACTUALIZARE – RUGBY – SUPERLIGA – Un sud-african la campioana Romaniei
Sursa: Ramona-Ioana Pop