Sport

RUGBY – Rugbistii baimareni, increzatori ca pot cuceri al patrulea titlu de campioni nationali (VIDEO)

Meci de rugby (c) eMM.roVezi VIDEO
Rugbistii de la CSM Stiinta Baia Mare si-au pus in plan sa devina campioni nationali pentru al patrulea an consecutiv. Returul va fi unul relativ usor, deoarece, conform calculelor, „zimbrii” mai au nevoie doar de doua victorii pentru a ajunge in play-off. Meciurile grele vor incepe dupa aceasta etapa, insa baimarenii sunt insa increzatori in sansele lor. Ei spun ca lotul puternic pe care il au in acest sezon este principalul atu in lupta pentru castigarea campionatului.

Aflati pe primul loc dupa terminarea turului, rugbistii baimareni sunt decisi sa nu mai renunte la postura de lideri pana la incheierea campionatului. Linistea pe care o confera primul loc din clasament nu l-a facut insa pe antrenorul Eugen Apjok sa uite ca trebuie sa ramana pragmatic. El a declarat ca, desi CSM Stiinta e ca si calificata in play-off, partidele care urmeaza trebuie tratate cu seriozitate in vederea confruntarilor “pe viata si pe moarte” din fazele finale ale competitiei.

Suntem mai linistiti ca si alte echipe care vor trebui sa se bata pentru fiecare meci. Noi, in principiu, mai avem nevoie de doua victorii, dar trebuie sa tratam cu seriozitate orice meci pentru a fi siguri 100% ca suntem in play-off”, a declarat Eugen Apjok.

Optimismul se regaseste si printre componentii echipei. Jucatorii mai vechi spera ca gustul castigului sa le placa si celor sase nou-veniti la echipa iar la final de sezon sa poata fii din nou campioni. Lotul omogen reprezinta, in opinia lor, principala calitate a echipei, iar opinia generala este ca relatiile de joc sunt foarte bine inchegate.

„Avem lot destul de numeros. Avem in jur de 40 jucatori si sper ca si cei tineri care au venit acum sa aduca un plus, sa isi doreasca sa castige campionatul impreuna cu noi si, da, cred ca avem un lot puternic si vom putea lua inca o data campionatul”, a declarat Ionut Dimofte.

„Nu stiu cum s-au intarit celelalte echipe, dar cred ca la ce lot avem putem sa le facem fata cu brio”, a spus si Vlad Ailenei.

Cantonamentul din Ocna Sugatag, in care campionii en-titre la rugby au intrat din 9 iulie, se va incheia maine, 20 iulie. Jucatorii se vor intoarce in Baia Mare iar prima partida din retur o vor disputa miercuri, 25 iulie, pe teren propriu, in compania echipei CSM Bucuresti.

Sursa: Andrei Gherghel