Sport

Rugby: Medaliile de bronz poposesc la Baia Mare

Ca de fiecare dată, indiferent că se joacă sau nu cu trofeul pe masă duelurile cu actuala deținătoare a titlului național, Timișoara Saracens sunt de-a dreptul fascinante dar mai ales imprevizibile, mai toate întâlnirile din ultimii ani fiind decise pe final.

Având de partea sa avantajul confruntărilor directe, mai ales a celor cu miză, timișorenii nu concepeau sub nici o formă să cedeze medaliile de bronz, dovadă avantajul de trei puncte cu care aveau să intre la cabine (17-14). În actul secund însă angajamentul zimbrilor este unul total, pragmatismul și inteligența în joc fiind atuurile care au dus la spulberarea mitului invincibilității, singurele finale de băimăreni fiind cele din Cupa Europei Centrale și de Est edițiile 2010 și 2011.

Cu o victorie la limită scor 30-29, băieții noștri reușesc în premieră obținerea medaliilor de bronz în cea mai nouă competiție internă, Cupa Regelui (aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României). Victoria repurtată de băimăreni la Cluj pe Stadionul din Parcul Sportiv Universitar prof.dr. Iuliu Hațieganu vine să întrerupă după o perioadă de 7 ani, 2 luni și 20 de zile șirul finalelor adjudecate de bănățeni, finala din această seară fiind prima câștigată de C.S.M.Știința Baia Mare în fața echipei Timișoara Saracens.

Greul însă de abia acum începe, luna septembrie urmând să dea startul SuperLigii de Rugby. Însă până atunci felicitări întregii echipe dar și noii conduceri tehnice aflată la primul ei succes.
Timișoara Saracens – C.S.M.Știința Baia Mare 29-30 (17-14) în Cupa Regelui – finala mică, disputată pe  Stadionul Parcul Sportiv Universitar prof.dr Iuliu Hațieganu, avândui arbitri pe:  Arbitrii: Răzvan Vasiliu (București), Dragoș Preda (București), Călin Cojocnean (Cluj Napoca), Florin Ferezan (Cluj Napoca).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *