Rugby Sport

RUGBY – CUPA MONDIALA – Romania vrea prima victorie in Anglia. “Stejarii” intalnesc in aceasta seara reprezentativa Canadei (VIDEO)

Vezi VIDEO
Nationala de rugby a Romaniei vizeaza prima victorie la Cupa Mondiala. In aceasta seara, cu incepere de la ora 18.45, stejarii vor da piept cu reprezentativa Canadei, in cel de-al treilea meci din Grupa D. Inaintea acestei partide, Romania ocupa ultimul loc in grupa, cu 0 puncte, in timp ce Canada este pe pozitia a patra, cu un singur punct.

Antrenorul Lynn Howells a anuntat echipa pentru acest meci, in primul 15 fiind si trei reprezentanti ai campioanei CSM Stiinta Baia Mare, respectiv Johannes Van Heerden, Michael Wiringi si Ionut Botezatu, in timp ce Adrian Apostol va fi rezerva. Primul 15 aliniat de Lynn Howells este asemanator cu cel care a jucat in meciul cu Franta, fiind facute doar doua modificari, Michael Wiringi la uvertura si Ionut Botezatu pe postul de aripa.

In palmaresul direct al intalnirilor dintre Romania si Canada sunt consemnate cinci dispute, doua succese fiind contabilizate in dreptul nord-americanilor si trei in contul “stejarilor”.

Tehnicianul Lynn Howells a marturisit ca este dezamagit de infrangerile cu Franta si Irlanda, dar foarte multumit de jocul prestat de echipa sa, care a aratat ca este in stare sa faca fata gruparilor din primul esalon valoric. Obiectivul “stejarilor” la aceasta Cupa Mondiala a ramas acelasi – obtinerea a doua victorii, in fata Canadei si a Italiei.

Confruntarea dintre Romania si Canada, de pe Leicester City Stadium, va fi arbitrata la centru de englezul Wayne Barnes.

Informatii frunizate de frr.ro
Foto (c) frr.ro

Sursa: T.P.