Rugby Sport

RUGBY – CUPA MONDIALA – Romania a obtinut prima victorie! Dupa ce a fost condusa cu 15-0 nationala “stejarilor” a revenit incredibil!

Romania a obtinut prima victorie la Cupa Mondiala de rugby, dupa ce a trecut de reprezentativa Canadei cu scorul de 15-17 (8-0). A fost un meci cu doua reprize complet diferite, prima dominata de nationala frunzei de artar, iar cea de a doua controlata, excelent de “stejari”.

Triclorii au facut o prima repriza extrem de slaba, cu numeroase greseli, atat in ofensiva, acolo unde tricolorii au pierdut foarte usor mingi importante, cat si in defensiva, unde elevii lui Lynn Howels nu au reusit sa tina piept adversarilor, mult mai motivati in aceasta seara. 8-0 a fost scorul la pauza, punctele canadienilor fiind marcate dintr-o lovitura de pedeapsa si un eseu. De cealalta parte, Vlaicu a incercat sa transforme 2 penalitati, dar a ratat de fiecare data.

Tot canadienii au punctat primii si in mitanul secund, reusind cea de a doua incercare, de data aceasta transformata si ducand scorul la 15-0. A urmat apoi dezlantuirea “stejarilor”. Fostul capitan al baimarenilor, Mihai Macovei a inscris primul eseu in minutul 53, eseu transformat de Vlaicu, acelasi Macovei reusind cea de a doua incercare, in minutul 74, pe fondul inferioritatii numerice a canadienilor. Vlaicu a reusit transformarea si tot el a adus victoria tricolorilor, cu o penalitate transformata in minutul 78.

Romania a obtinut astfel prima victorie la aceasta Cupa Mondiala si va juca ultima partida duminica, 11 octombrie, cu Italia.

Filmul partidei:
* minutul 8 – lovitura de pedeapsa ratata de McRorie
* minutul 11 – lovitura de pedeapsa McRorie: 3-0
* minutul 17 – lovitura de pedeapsa ratata de Vlaicu
* minutul 20 – cartonas galben Fercu
* minutul 21 – lovitura de pedeapsa ratata de McRorie
* minutul 33 – eseu van Der Merwe, McRorie rateaza transformarea: 8-0
* minutul 38 – lovitura de pedeapsa ratata de Vlaicu

PAUZA: 8-0
* minutul 44 – eseu Hassler, transforma Hirayama: 15-0
* minutul 53 – eseu Macovei, transforma Vlaicu: 15-7
* minutul 55 – lovitura de pedeapsa ratata de Hirayama
* minutul 72 – cartonas galben Sinclair
* minutul 74 – eseu Macovei, transforma Vlaicu: 15-14
* minutul 78 – lovitura de pedeapsa transformata de Vlaicu: 15-17
FINAL: 15-17

Sursa: Tania Purcaru