Actualitate Comunicate de presa

România președintelui Iohannis versus România premierului Tudose

pnl

Participarea președintelui Klaus Iohannis la Summit-ul ,,Inițiativei celor Trei Mări,, de la Varșovia, alături de președinți din alte 11 state și de președintele SUA, Donald Trump, temele discutate, care vizează dezvoltarea economică a regiunii, crearea unor noi coridoare de transport, arată prăpastia care există între România creionată de șeful statului și cea din programele de guvernare ale PSD.

La Varșovia, președintele Iohannis a discutat cu omologii săi din Europa Centrală și de Sud-Est despre realizarea unor coridoare Nord-Sud, care vin în completarea coridoarelor Est-Vest, despre proiecte legate de transportul rutier, feroviar, transportul de date și de energie. Sunt proiecte importante pentru regiunea noastră, care se integrează în programul european și care contribuie la dezvoltarea economică a țărilor implicate. Aceste proiecte pot aduce investiții importante, locuri de muncă  bine plătite și bunăstare pentru români .

Însă, ele pot fi puse în pericol chiar de politicile economice ale României guvernate de coaliția PSD-ALDE. Impozitarea cifrei de afaceri a companiilor, spectrul naționalizării banilor destinați pensiilor private, creșterea fără baze economice a salariului minim pe economie sunt măsuri care pun pe fugă investitorii și periclitează orice proiect serios, de anvergură europeană.

Facem un apel la coaliția de guvernare să abandoneze toate acele măsuri prevăzute în programul de guvernare care pot afecta pe termenul lung mediul de afaceri și dezvoltarea economică a României.

În 2018, România va găzdui următorul Summit al ,,Inițiativei celor Trei Mări,, și ne dorim ca la acel moment țara noastră să fie atractivă pentru investiții și să ofere un climat de afaceri predictibil  și transparent.

Prin acțiunile sale externe, președintele Klaus  Iohannis  pune România pe harta politică importantă a Europei și a lumii. Avem nevoie de un guvern care să continue aceste acțiuni în plan intern, să facă din țara noastră un loc stabil politic și atractiv din punct de vedere economic.

 

Ionel  Bogdan

Președinte PNL Maramureș

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *