Sport

Roger Federer – Marius Copil, în finala turneului de tenis de la Basel 2018

Roger Federer – Marius Copil este finala turneului de tenis de la Basel 2018, după victoria elvețianului în semifinala contra rusului Daniil Medvedev, în două seturi, scor 6-1, 6-4. Finala de la Basel va fi în direct la Digi Sport 2 duminică, de la ora 16.00.

Marius Copil s-a calificat în finala turneului ATP 500 de la Basel, dotat cu premii totale de 1.984.420 euro, cel mai bun rezultat al carierei, după ce l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev, numărul 5 mondial, cu 6-3, 6-7 (6), 6-4.

Copil (28 de ani, 93 ATP), venit din calificări, a reuşit a doua sa victorie în faţa unui jucător din top 10 la Basel, după ce l-a învins în optimi pe croatul Marin Cilic, numărul 6 ATP.

Pentru Copil este a doua finală de simplu în circuitul ATP, după ce la începutul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia.

Arădeanul a trecut de Alexander Zverev, al doilea favorit, după două ore şi 31 de minute de joc. Românul a reuşit nu mai puţin de 26 de aşi, a făcut şase duble greşeli, dar nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând toate cele şase mingi de break. Zverev (21 de ani) a avut nouă aşi şi a comis opt duble greşeli.

În primul tur al calificărilor de la Basel, Copil îl învinsese pe fratele mai mare al lui Alexander, Mischa Zverev, cu 7-5, 7-5.

Copil şi-a asigurat un cec de 320 de puncte ATP şi 209.715 euro, iar în ultimul act îl va înfrunta pe învingătorul dintre elveţianul Roger Federer, principalul favorit, şi rusul Daniil Medvedev, cap de serie numărul 7.

Toţi cei şase adversari de până acum ai lui Copil la Basel, Mischa Zverev, sârbul Dusan Lajovic, americanul Ryan Harrison, Marin Cilic, americanul Taylor Fritz şi Alexander Zverev, erau mai bine clasaţi decât românul în clasamentul mondial.

În finala de duminică a turneului de la Basel, Marius Copil îl va înfrunta pe Roger Federer (3 ATP). Elvețianul l-a învins pe în două seturi pe Daniil Medvedev (locul 20 ATP), scor 6-1, 6-4.

Finala dintre Roger Federer și Marius Copil de la Basel va fi în direct la Digi Sport 2 duminică, de la ora 16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *