Administratie

ROCADA PE POST – Interimat nou la sefia Serviciului Public de Asistenta Sociala

Postul interimar pentru functia de director general al Serviciului Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Baia Mare a fost preluat, de curand, de directorul adjunct al seviciului, Bogdan Gavra. Schimbarea in functie a avut loc pe data de 2 iulie, fara organizarea unui concurs in acest sens. Asta fiindca deocamdata acest lucru nu este posibil decat prin demisia fostului director al serviciului, care, in urma cu un an, a optat pentru un concediu fara plata pentru o perioada de un an.

„Nu s-a organizat niciun concurs pentru ocuparea postului deocamdata. Pana pe data de 22 august, este valabila cererea de concediu fara plata a doamnei Tania Zaharie, care a ocupat acest post. Pana in 22 august, aceasta are posibilitatea de a-si prelungi concediul sau sa renunte si sa isi depuna demisia. In cazul in care dansa opteaza pentru depunerea demisiei, lucru care poate deveni posibil deoarece s-a stabilit in strainatate, se va lua decizia organizarii unui concurs pentru acest post”, a declarat, pentru eMaramures, Bogdan Gavra.

Acesta a precizat ca s-a optat tocmai acum pentru schimbarea din functie a directorului interimar, Lia Gherman – care in prezent a preluat postul de director adjunct -, pentru ca, de o perioada buna de timp, el a preluat fraiele institutiei, iar in consecinta s-a procedat la numirea interimara a acestuia pe post.

Surse din cadrul Primariei Baia Mare arata ca sansele ca Tania Zaharie sa revina la carma SPAS sunt reduse, aceasta urmand sa opteze pentru depunerea demisiei. In cazul in care se va intampla acest lucru, postul de director va fi declarat vacant, urmand ca autoritatile locale sa solicite Agentiei Nationale a Functionarilor Publici avizul pentru scoaterea la concurs a postului. Dupa obtinerea avizului, in termen de doua luni, concursul pentru ocuparea functiei de director general ar urma sa fie organizat.

Sursa: Anca Popescu