Actualitate

Rezultatele Bacului de toamnă, afişate cu o zi mai devreme. Note dezastruoase la nivel de ţară

Notele afişate de edu.ro pentru sesiunea de toamnă sunt disponibile, încă din 31 august, pe site-ul Ministerului Educației. Rezultatele au fost publicate cu o zi mai devreme, vineri seară, deși MInisterul Educației anunțase că rezultatele la Bac 2018 sesiunea toamnă vor fi publicate pe 1 septembrie, până în ora 12:00.

Cei peste 45.000 de candidaţi care au susţinut a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 şi-au putut afla notele pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei.

Rezultate Bac 2018 sesiunea toamnă sunt afișate pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Notele obținute în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an indică o rată mică de promovabilitate. Aproape 200 de elevi au obținut media 5,98 și au fost respinși.

Potrivit rapoartelor pe țară în funcție de media obținută, aproximativ 10.000 de elevi au fost respinși la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2018.

Dintre aceștia, 194 au obţinut media generală 5,98 și au fost respinși. Una dintre condițiile pentru promovarea examenului, dar și cea mai importantă, era ca media finală să fie de cel puțin 6.

Cel mai probabil, profesorii vor primi, sâmbătă, mii de contestații depuse de elevii care speră să obțină cele două sutimi care îi despart de diploma de Bacalaureat.

Contestaţiile pentru cea de-a doua sesiune a examenului vor putea fi depuse în termen de patru ore. Astfel, contestaţiilor vor putea fi depuse în 1 septembrie 2018, în intervalul 12.00 – 16.00.

Pentru soluționarea contestațiilor, comisiile de examinare au la dispoziție 4 zile. Apoi, pe 6 septembrie, vor fi afișate rezultatele finale la Bac toamnă 2018, tot până în ora 12.00.

La prima sesiune de Bacalaureat din acest an, rezultatele au fost făcute publice pe 4 iulie. După soluţionarea contestaţiilor, rata de promovabilitate a crescut de la 67,7% la 69,7%.

Pentru a fi declaraţi admişi, candidaţii trebuie să aibă cel puţin media generală 6 la probele scrise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *