Comunitate

REZULTATE EXAMENE – 1.344 de elevi picati si doar 59 de contestatii admise la evaluarea nationala din Maramures (VIDEO)

Vezi VIDEO
Promovabilitate mai scazuta cu cateva procente fata de anul trecut s-a inregistrat in Maramures la evaluarea nationala. Dupa rezolvarea contestatiilor, 70% dintre candidati au obtinut nota de trecere. Reprezentantii Inspectoratului Judetean Scolar (ISJ) arata ca un astfel de rezultat era de asteptat in conditiile in care interesul elevilor pentru studiu a scazut in ultimii ani, iar camerele de supraveghere i-au facut sa renunte la ideea unor fituici. Totusi, chiar si absolventii de clasa a VIII-a care nu au lut note de trecere au sansa sa se inscrie la in invatamantul post-gimnazial, in urma repartizarii computerizate.

La matematica si limba romana au fost inregistrate cele mai multe contestatii. Majoritatea au fost respinse, deoarece modificarea in urma reevaluarii nu a fost mai mare de 0,5 puncte. “Au fost 401 contestatii, din care 59 au fost admise. 342 au fost respinse, in sensul in ca a fost coincidenta perfecta intre nota de pe lucrare, barem, deci nota a fost corecta. Vorbim despre un procent de promovabilitate de 70%, anul acesta, cu cateva procente promovabilitatea a fost mai mica”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Maramures, Pavel Filip.

Inscrierea in licee si grupuri scolare se face si in acest an pe sistem computerizat. Optiunile vor fi completate in perioada 5-8 iulie. Reprezentantii ISJ Maramures atrag atentia candidatilor ca prioritate la distributia computerizata o va avea media de admitere si nu optiunea exprimata.

Avem 1.344 de elevi care nu au promovat examenul, in sensul in care au avut note sub cinci si la acestia li se determina media de la evaluarea nationala si, pe baza mediei, vor ajunge si ei prin repartizare computerizata intr-un liceu sau grup scolar industrial. In mod firesc, lumea se astepta ca cei care nu au promovat testele nationale sa nu aiba acces in invatamantul liceeal. Au acces, dar pe pozitiile periferice“, a precizat Filip.

Verificarea fiselor de inscriere la liceu editate de calculator si corectarea eventualelor greseli trebuie finalizate pana in 9 iulie. Repartizarea propriu-zisa a candidatiilor este programata pe 14 iulie. Potrivit programei, procesul de admitere la liceu se va incheia odata cu afisarea listelor privind locurile alocate absolventilor in fiecare unitate de invatamant, in perioada 15 – 16 iulie.
Sursa: Anca Popescu